Ervaringsdeskundigen

Onze studentenambassadeurs

Studentenambassadeurs Max, Nora, Rob en Jesicca met medewerkers van de Duitslanddesk

De Duitslanddesk heeft sinds 2015 haar eigen studentenambassadeurs: deze groep van twintig zeer gemotiveerde studenten met Duitsland-ervaring staat klaar om anderen te inspireren. Er zijn ambassadeurs die hun hele studie in Duitsland doen, maar ook studenten die er stage hebben gelopen, een taalcursus hebben gevolgd of een Erasmusuitwisseling hebben gedaan. Voor elk wat wils dus! Hieronder stellen een aantal van hen zich aan je voor.

Onze studentenambassadeurs komen langs op scholen of andere onderwijsinstellingen om te vertellen over hun ervaringen. Hierbij gaat het om een korte presentatie van maximaal 30 minuten met veel ruimte voor vragen. 

Interesse in een schoolbezoek door een studentenamabassadeurs? Aanmelden kan via het online formulier onder aan deze pagina.


Rob en Jessica in Horn

Zelf studentenambassadeur worden?

Je hebt recent Deutschlanderfahrung opgedaan, wil graag   scholieren inspireren en het lijkt je leuk om een netwerk  op te bouwen met andere alumni? Dan zijn wij op zoek naar jou als studentenambassadeur Studeren in Duitsland! Wij zoeken enthousiaste, initiatiefrijke studenten die twee keer per jaar op geïnteresseerde scholen willen vertellen over hun ervaringen met studeren in Duitsland. Het gaat om een vrijblijvende vrijwilligersfunctie die weinig tijd kost. Interesse? Stuur ons een mailtje via duitslanddesk-dia@uva.nl!

 

Enkele ambassadeurs stellen zich voor

Ambassadeur Nora in actie tijdens een schoolbezoek in Haarlem


Nora van Kooten - Berlijn

Nora in BerlijnNora studeert Duitse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en heeft van april tot september 2015 een semester aan de Humboldt Universiteit (HU) in Berlijn gestudeerd. Hier volgde zij vakken van de studierichtingen ‘Deutsche Literatur’ en ‘Germanistische Linguistik’ en schreef ze o.a. een essay over literatuur van Christa Wolf. Het onderwijs en het leven in Berlijn bevielen Nora zo goed, dat ze momenteel voorbereidingen treft om volgend jaar haar master daar te gaan doen. Qua toekomstige carrière streeft ze naar een baan, waar ze haar kennis van de Duitse taal en cultuur kan combineren met de Nederlandse.


Rob Geltink - Bochum

Rob (1996) studeert op dit moment Wirtschaftsingenieurwesen-Machinenbau aan de Hochschule Bochum. Deze studie bestaat in Nederland niet en dit was ook één van redenen voor Rob om naar Duitsland te gaan. Wing-MB (afkorting) is een studie die is opgebouwd door een combinatie van een machinebouw deel waarin vakken zoals natuurkunde en wiskunde de basis vormen, en een economisch deel waar de belangrijkste vakken zitten om als ingenieur economisch te kunnen denken. Hij doet zijn gehele bachelorstudie in Bochum. Het bevalt hem zo goed dat hij eventueel zelfs zijn master in Duitsland wil doen. Naast studeren helpt Rob bij een kook- & kennismakingsproject voor buitenlandse studenten, en is studybuddy voor Nederlandse studenten die Duitsland willen ontdekken. In de tijd die over blijft sport hij graag of doet iets leuks met vrienden.

Sietske Delen – Heidelberg

“In het kader van mijn opleiding rechtsgeleerdheid aan Tilburg University heb ik in het zomersemester van 2015 Duits recht gestudeerd in de prachtige stad Heidelberg. Ik heb er een ontzettend leuke tijd gehad! Bovendien is de kwaliteit van het onderwijs hoog en door Duits recht te studeren, leerde ik Duitsland goed kennen. Daarnaast begrijp ik het Duitse vakjargon nu ook zonder problemen, wat me in de toekomst zeker van pas zal komen.”

Max van Tongeren -  Berlijn / München

“Ik heb Bestuurskunde en Duitse taal en cultuur gestudeerd in Leiden. In het Wintersemester 2014/2015 deed ik een Erasmussemester aan de Freie Universität Berlin. Naast een aantal vakken in het kader van mijn opleiding Duits heb ik ook wat filosofische vakken gevolgd. Na in de zomer van 2015 in München gewerkt te hebben, studeer ik nu Public Administration: International and European Governance en Literary Studies aan de Universiteit Leiden."

Jessica Lutgens - Kranenburg

“Ik ben naar Duitsland verhuisd omdat het heel moeilijk was om in Nijmegen aan een kamer te komen tijdens mijn studie. Verder had ik al in  Duitsland gewoond en kennis gemaakt met de Duitse cultuur door een eerdere reis naar Regensburg en Neurenberg. Dat was me toen heel goed bevallen. Wonen in Duitsland was een uitgelezen kans om ook mijn Duitse taal bij te houden.”

Nora en Alicia op bezoek bij het Carolus Borromeus College in Helmond.


Aanmelden voor een schoolbezoek

Wilt u graag uw scholieren informeren over de mogelijkheden van studeren in Duitsland? Onze studentenambassadeurs komen graag bij u langs. Nadat u hieronder uw gegevens invult, zullen wij contact opnemen over een tijdstip waarop één of twee ambassadeurs op uw school kunnen langskomen.
 


top