Beste Duitse universiteiten op Times Higher Education Ranking

22 september 2016
 
Duitse universiteiten worden positief beoordeeld in de nieuwste Times Higher Education World University Ranking 2016/2017. Maar liefst 22 universiteiten in Duitsland staan in de wereldwijde top 200 van het toonaangevende magazine. Alleen de Verenigde Staten en Groot-Brittannië hebben meer universiteiten op de lijst. Nederland volgt op plaats vier met 13 universiteiten. 
 
Het beste scoorden de Ludwig-Maximilians-Universität München op plaats 30, de Universität Heidelberg op plaats 43 en de Technische Universität München op plaats 46. Verder staan ook de drie universiteiten in Berlijn, de RWTH Aachen en de universiteiten in Tübingen en Freiburg in de top 100.
 
Duitse universiteiten scoren vooral zo goed door de grote invloed van hun onderzoek, zegt Phil Baty van Times Higher Education in een interview met Manager Magazin. Daarnaast is de samenwerking met het bedrijfsleven in Duitsland uitstekend, aldus Baty. Bij de samenstelling van de lijst is ook gekeken naar de kwaliteit van het onderwijs, de hoeveelheid citaties in wetenschappelijke publicaties en de internationale oriëntatie van de universiteit. 
 
Bekijk hieronder de volledige lijst van Duitse universiteiten in de top 200:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


top