Bijeenkomst op 3 juni: De Staat van Duitsland

12 mei 2016

Het Duitsland Instituut Amsterdam, waar de Duitslanddesk onderdeel van uitmaakt, bestaat dit jaar 20 jaar en viert dit met de bijeenkomst 'De Staat van Duitsland' georganiseerd op vrijdag 3 juni in Amsterdam. Tijdens deze middag maken experts en wetenschappers de balans op: hoe staat Duitsland er voor in 2016?

Denk je na over een studieperiode in Duitsland of ben je juist net terug? Vergroot je kennis over Duitsland anno 2016 (nog) meer en laat je op 3 juni informeren en discussieer mee over de wat er in het machtigste land van Europa momenteel speelt. Duitsland speelt natuurlijk een belangrijke rol in de vluchtelingen- en de financiële crisis, maar dat niet alleen. Welke zaken spelen er verder? De Duitse binnen- en buitenlandse politiek komt aan bod, net als de ontwikkelingen in het partijenlandschap, de economische en culturele Nederlands-Duitse betrekkingen, ontwikkelingen op het gebied van kunst, design en literatuur, maar uiteraard ook de meest actuele problemen. 

Onder meer Paul Spies (Directeur Stadtmuseum Berlin), Friso Wielenga (Directeur Zentrum für Niederlande-Studien Münster), Dieuwke van Ooij (Chef Buitenland Nieuwsuur) en Kees van Paridon (Hoogleraar Economie Erasmus Universiteit Rotterdam) zullen aan het woord komen.

Wat: Staat van Duitsland
Wanneer: 3 juni 2016, 14:00 - 18:00 (inc. borrel)
Waar: West-Indisch Huis, Herenmarkt 99, Amsterdam
Kaartjes: €15,- (studenten: €12,50)

Kijk op de website van het Duitsland Instituut voor meer informatie over 'De Staat van Duitsland' of meld je meteen online aan


top