De Duitslanddesk bij jou in de buurt

3 oktober 2017

Buitenlanddag van de Erasmus Universiteit Rotterdam in 2015

We willen je graag ontmoeten om je te vertellen over studeren in Duitsland! We zijn het komende halfjaar te vinden in onder andere Amsterdam, Leiden, Rotterdam, Apeldoorn, Roermond en Meerssen. We verzorgen presentaties over studeren in Duitsland en staan op informatiemarkten.

7 oktober: Buitenlanddag Amsterdamse Gymnasia

Het 4e gymnasium organiseert in samenwerking met de andere Amsterdamse gymnasia (Barlaeus, Cygnus, Ignatius en Vossius) een speciale buitenlanddag waar scholieren informatie krijgen over de diverse mogelijkheden om buiten Nederland te gaan studeren. Ook de Duitslanddesk geeft een presentatie en staat op de informatiemarkt.

13 oktober: Study Abroad Festival

Stuur je aan de Universiteit Leiden en heb je interesse in een studieperiode in het buitenland? Dan kun je op vrijdag 13 oktober met al je vragen terecht bij het Study Abroad Festival. De Duitslanddesk staat op het festival met een informatiestand en geeft een presentatie. Lees meer over dit evenement.

31 oktober: Buitenlanddag Erasmus Universiteit Rotterdam

Voor studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam wordt op 31 oktober een speciale buitenlanddag georganiseerd met alle informatie over de diverse mogelijkheden. Meer informatie vind je op de website van het international office van de Erasmus Universiteit

14 & 15 november: Voorlichtingsavond voor scholieren "NXT LVL"

Op 15 november informeren scholieren uit Apeldoorn en omstreken zich over hun "next level": wat ga ik na de middelbare school doen? Wij vertellen op de HBO- en WO-avond over de mogelijkheden om aan een Duitse Fachhochschule of Universität te gaan studeren. Lees meer over deze voorlichtingsavond.

24 & 25 november: Buitenlandbeurs in de Jaarbeurs Utrecht

Op de jaarlijkse Buitenlandbeurs in de Jaarbeurs Utrecht kom je alles te weten over studeren, stage lopen en vrijwilligerswerk in het buitenland. Ook de Duitslanddesk is vertegenwoordigd bij dit grote evenement om al jouw vragen over de mogelijkheden in Duitsland te beantwoorden. Daarnaast geven wij een presentatie. Deelname is gratis, meld je wel van tevoren even aan. Hier lees je meer.

30 november: "Studeren in de Euregio" in Meerssen

De Duitslanddesk geeft op 30 november een presentatie over studeren in Duitsland op het Stella Maris College in Meerssen. De bijeenkomst is bedoeld voor scholieren in de regio Limburg die meer willen weten over de studiemogelijkheden in de Euregio, dus over België of Duitsland. De RWTH Aachen zal ook aanwezig zijn, een van de mogelijke Duitse universiteiten vlak over de grens. De avond wordt georganiseerd door LVO (Limburgs Voortgezet Onderwijs). Meer informatie


top