"Duaal studeren kan ook voor de Amerikaan goed zijn"

24 maart 2017

Bron: Wikipedia

Zo meende Angela Merkel afgelopen vrijdag- 17 maart 2017- in Washington tijdens haar eerste ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump. De bijeenkomst werd bijgewoond door CEO's van grote bedrijven als Siemens, Schaeffler, BMW maar ook door zowel Duitse als ook Amerikaanse studenten.

Merkel verwees naar het succesvolle Duitse systeem van duaal studeren. Dit betekent dat leren en werken gecombineerd wordt.  In Duitsland geldt deze vorm van onderwijs voor alle opleidingen die in Nederland onder het mbo zouden vallen. Maar ook studies aan Fachhochschulen en Universiteiten kennen deze leervorm. Zo kan ook een academische studie uitstekend gecombineerd worden met beroepspraktijk. Lees hier meer over de verschillende vormen van duaal studeren.

Tijdens haar bezoek in Amerika maakte Merkel reclame voor het duale studeren, zo schrijft Focus.de en Handelsblatt.de. En met succes. Trump noemde het duaal onderwijssysteem amazing en meende dat een beroepsgerichte opleiding een goed alternatief voor het Amerikaanse College zou zijn. “Dit zal het leven van vele werknemers verbeteren.” Ook toonde hij zijn bereidheid tot coöperatie met het Duitse onderwijssysteem. “Ze zijn goede auto-mechanici, ze zijn erg goed in het bouwen”, aldus Trump over Duitse bedrijven. Merkel voegde nog toe dat door Duitse bedrijven in de VS reeds ruim 800.000  banen zijn gecreëerd en daarbij miljarden directe investeringen zijn gedaan. 


top