Foto's van de Avond van de Duitsland-alumni

14 oktober 2015

Afgelopen vrijdag, 9 oktober, werd de Avond van Duitsland-alumni georganiseerd, een eerste samenwerking van de Duitslanddesk en het Alumniportal Deutschland. Het Goethe-Institut in Amsterdam was goed gevuld, in totaal namen er 70 personen deel aan de avond. Het was gelukkig nog een mooie oktoberavond, waardoor er van de welkomstcocktail kon worden genoten in de tuin van het instituut.

Tijdens de avond konden de deelnemers luisteren naar presentaties van vier sprekers uit verschillende vakgebieden, voor wie Duitsland in hun carrière een belangrijke rol heeft gespeeld. Zij gingen in hun presentaties dan ook in op de vraag: Waarom Duitsland? Aanwezig waren Jerker Spits (ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), Sander van Walsum (voormalig correspondent van De Volkskrant), Hanco Jürgens (Duitsland Instituut Amsterdam), en Karin Sommerer (Stedelijk Museum Amsterdam). Meer over de sprekers van de Avond van de Duitsland-alumni.

Na de presentaties begonnen de bezoekers aan een walking dinner en vond tegelijkertijd het speeddaten met de sprekers plaats, waarbij men de vier experts alles kon vragen wat men wilde. De avond werd muzikaal en culinair omlijst door het Hot String Trio en Studio Buik.

Wij horen graag uw feedback over dit evenement! Hier vindt u het evaulatieformulier.

Bekijk hieronder foto’s van de avond, gemaakt door Tom Baas.


top