Gezocht: UvA- en HvA-studenten die willen vertellen over hun studietijd in Duitsland

Ben je HvA- of UvA-student en zit je momenteel in Duitsland of ben je daar geweest voor studie, stage of onderzoek? En wil je graag vertellen hoe je dat is bevallen? Dan zoekt Folia jou!

Folia, het journalistieke platform van de UvA en HvA, is op zoek naar studenten die de Duitse stad waar ze hebben gestudeerd willen voorstellen aan de Folia-lezer. In het kader van hun rubriek “De stad van” komt wekelijks een student aan het woord over de buitenlandse stad waar hij of zij zich bevindt. Aan de hand van 10 korte vragen deel jij met een groter publiek hoe jouw buitenlandverblijf is (geweest). Folia wil bijvoorbeeld van je weten:  “jouw stad in zes woorden” of “je moet hier gaan studeren, want…” of “held van de stad”. Daarbij kun je door middel van foto’s of filmpjes laten zien wat nu echt typisch is voor jouw stad.

Zo kunnen bijvoorbeeld studenten die nog naar het buitenland willen, maar twijfelen over hun bestemming, inspiratie opdoen. Dat kunnen ze natuurlijk ook doen bij het international office van hun universiteit, maar ervaringen van studenten die al op hun mogelijke bestemming zijn geweest zijn geweest, zeggen veel meer!

Studenten in Saarland

Weet je niet helemaal zeker of het iets voor jou is, dan kun je via deze link eerdere edities van de rubriek bekijken. Wil je graag meedoen? Mail dan Folia-redacteur Henk Strikkers op henk@folia.nl.

Wij zijn erg benieuwd naar jouw verhaal!


top