Gratis workshop Studeren in Duitsland op 24 februari 2018

24 januari 2018
Deelnemers in gesprek met ervaringsdeskundigen tijdens onze workshop
 
Meer weten over studeren in Duitsland? Tijdens onze gratis workshop op zaterdag 24 februari 2018 krijg je informatie van experts en ervaringsdeskundigen. Je komt meer te weten over de verschillende studiemogelijkheden in Duitsland, de kosten en financieringsmogelijkheden en praktische zaken die je moet regelen zoals een kamer en verzekeringen. Daarnaast oefenen we alvast met de Duitse taal met begrippen die je gaat tegenkomen en kun je onze diverse ervaringsdeskundigen vragen hoe zij hun studieperiode in Duitsland hebben beleefd. 
 
De workshop bestaat uit verschillende onderdelen: 
  • Een expert vertelt over een goede voorbereiding voor een studie of buitenlandsemester in Duitsland. Denk aan taaleisen, financiering, aanmeldprocedures en deadlines.
  • We gaan in op begrippen en gebruiken in het Duitse studentenleven. Weet je bijvoorbeeld wat een Semesterticket, WG-Party, Kommilitone of Immatrikulation is?
  • Je gaat "speeddaten" met verschillende ervaringsdeskundigen die in diverse Duitse steden zijn geweest voor studie, stage of onderzoek. Zij vertellen wat ze leuk vonden in Duitsland maar ook wat lastig was en geven tips.
  • Ten slotte kun je ideeën uitwisselen met andere deelnemers en de medewerkers van de Duitslanddesk tijdens de afsluitende borrel.
De workshop vindt plaats op zaterdag 24 februari 2018 van 14 tot 17 uur in het Goethe-Institut Amsterdam (Herengracht 470) met aansluitend een borrel. Deelname is gratis, meld je wel van tevoren aan via dit webformulier.
 


top