Gratis workshop 'Studeren in Duitsland' op 25 maart

17 januari 2017
Tijdens onze voorbereidingsworkshop 'Studeren in Duitsland' krijg je veel informatie over studiemogelijkheden in Duitsland, praktische tips en ga je in gesprek met ervaringsdeskundigen. Op zaterdag 25 maart 2017 kun je gratis deelnemen aan deze workshop die in Amsterdam wordt gehouden. 
 
Deelnemers in gesprek met ervaringsdeskundigen tijdens onze workshop in september.
 
De workshop bestaat uit verschillende onderdelen: 
  • Een expert vertelt over een goede voorbereiding voor een studie of buitenlandsemester in Duitsland. Denk aan taaleisen, financiering, aanmeldprocedures en deadlines.
  • We gaan in op begrippen en gebruiken in het Duitse studentenleven. Weet je bijvoorbeeld wat een Semesterticket, WG-Party, Kommilitone of Immatrikulation is?
  • Later op de middag ga je speeddaten met verschillende ervaringsdeskundigen die in diverse Duitse steden zijn geweest voor studie, stage of onderzoek. Zij vertellen wat ze leuk vonden in Duitsland maar ook wat lastig was en wat zij graag van tevoren hadden willen weten. 
  • Ten slotte kun je ideeën uitwisselen met andere deelnemers en de medewerkers van de Duitslanddesk tijdens de afsluitende borrel.
De workshop vindt plaats op zaterdag 25 maart van 14 tot 17 uur in het Goethe-Institut Amsterdam (Herengracht 470) met aansluitend een borrel. Deelname is gratis. 
 
 
Workshop-deelnemers tijdens de workshop in september.
 
Aanmelden doe je via dit aanmeldformulier. Er kunnen maximaal 50 scholieren/studenten per workshop deelnemen. Wees er snel bij, want de vorige workshops werden goed bezocht!
 


top