Kom naar onze workshop 'Studeren in Duitsland'

Op 30 september in Amsterdam

4 september 2017
Studenten in gesprek met ervaringsdeskundigen tijdens onze workshop.
 
Op zaterdag 30 september organiseren wij een gratis voorbereidinsworkshop 'Studeren in Duitsland' in Amsterdam. Je krijgt veel informatie over studiemogelijkheden in Duitsland, we geven praktische (taal)tips en je gaat in gesprek met diverse ervaringsdeskundigen. 
 
De workshop bestaat uit verschillende onderdelen: 
  • Een expert vertelt over een goede voorbereiding voor een studie of buitenlandsemester in Duitsland. Denk aan taaleisen, financiering, aanmeldprocedures en deadlines.
  • We gaan in op begrippen en gebruiken in het Duitse studentenleven. Weet je bijvoorbeeld wat een Semesterticket, WG-Party, Kommilitone of Immatrikulation is?
  • Later op de middag ga je "speeddaten" met verschillende ervaringsdeskundigen die in diverse Duitse steden zijn geweest voor studie, stage of onderzoek. Zij vertellen wat ze leuk vonden in Duitsland maar ook wat lastig was en wat zij graag van tevoren hadden willen weten. 
  • Ten slotte kun je ideeën uitwisselen met andere deelnemers en de medewerkers van de Duitslanddesk tijdens de afsluitende borrel.
De workshop vindt plaats op zaterdag 30 september van 14 tot 17 uur in het Goethe-Institut Amsterdam (Herengracht 470) met aansluitend een borrel. Deelname is gratis, meld je wel van tevoren aan via dit webformulier.
 


top