Meld je aan voor gratis voorbereidingsworkshop op 12 maart

4 januari 2016
Overweeg je een studie in Duitsland en wil je daar in één middag meer over te weten komen? Meld je dan aan voor onze gratis voorbereidingsworkshop 'Studeren in Duitsland'. Nu voor het eerst wegens succes niet alleen in Amsterdam, maar ook in Rotterdam op 12 maart. 
 
In gesprek met ervaringsdeskundigen tijdens de workshop in september 2015.
 
Tijdens de workshop word je op verschillende manieren voorbereid: 
  • Een expert vertelt over de verschillende opties die er zijn als je in Duitsland wil studeren. Hoe zit het bijvoorbeeld met de financiering en waar moet je  speciaal op letten?
  • Daarna gaan we aan de slag met begrippen en gebruiken die je in Duitsland zult tegenkomen. Weet je bijvoorbeeld wat Semesterticket of Immatrikulation betekent? En wat is een WG-Party? 
  • Tijdens de middag ga je ook speeddaten met verschillende ervaringsdeskundigen die al in Duitsland zijn geweest. Je kunt hen vragen hoe zij het hebben aangepakt. 
  • Ten slotte kun je ideeën uitwisselen met andere deelnemers en de medewerkers van de Duitslanddesk tijdens de afsluitende borrel.
Hieronder alle gegevens:
  • zaterdag 12 maart - 14 uur - Goethe-Institut Rotterdam (Westersingel 9)
 
De flyer van de voorbereidingsworkshop
 
Aanmelden doe je via dit aanmeldformulier. Er kunnen maximaal 50 scholieren/studenten per workshop deelnemen. Wees er snel bij, want de vorige workshops werden goed bezocht!


top