Nederlandse studentes in Berlijn bij Duitslandnieuws

8 juni 2016

Foto credit: duitslandnieuws.nl

Tessa, Laura en Merel studeren met een DIA-Stipendium in Berlijn (Foto: Duitslandnieuws)

Laura van de Kar, Merel de Groot en Tessa Leferink studeren momenteel allemaal in Berlijn met het DIA-Stipendium van de Duitslanddesk. Merel studeert Duitse literatuur, Laura Brouwtechnieken en Tessa houdt zich bezig met Verkehrswissenschaft. Duitslandnieuws dronk afgelopen week een biertje met de drie dames in een 'Studentenkneipe' en vroeg naar hun ervaringen. Studeren in Berlijn vinden ze alledrie erg leuk en nuttig, maar er waren ook dingen waar ze aan moesten wennen: “Dat je 15 uitgebreide stappen moet uitvoeren voordat je eindelijk bent ingeschreven aan de uni”. En ze gaan in op de vraag: waarom studeren er niet veel meer Nederlanders in Duitsland?

Lees hier het hele interview op Duitslandnieuws: "Nederlandse angst voor studeren in Duitsland - deze meiden durven wel"


Foto: Duitslandnieuws

Nog meer lezen over de ervaringen van ontvangers van het DIA-Stipendium? Volg onze interviewreeks met zeven studenten en onderzoekers die momenteel in Duitsland zijn (waaronder Merel de Groot) of kijk bij de sectie Ervaringen voor nog meer interviews en ervaringsberichten. 


top