Nieuw: online aanmelden voor een schoolbezoek

11 september 2015
Bent u docent en wilt u graag uw scholieren informeren over de mogelijkheden van studeren in Duitsland? Meld uw school aan voor een schoolbezoek van een ervaringsdeskundige! De Duitslanddesk heeft sinds dit jaar haar eigen studentenambassadeurs: deze groep van vijftien zeer gemotiveerde studenten met Duitsland-ervaring staat klaar om anderen te inspireren. Hiervoor bezoeken zij middelbare  scholen of andere onderwijsinstellingen om te vertellen over hun ervaringen. 
 
 
U kunt zich nu nog gemakkelijker aanmelden voor een schoolbezoek door middel van het nieuwe online formulier. Nadat u uw gegevens invult, zullen wij contact opnemen over een tijdstip waarop één of twee ambassadeurs op uw school kunnen langskomen.
 
Een scholbezoek bestaat uit een korte presentatie van maximaal 30 minuten met veel ruimte voor vragen. Daarnaast wordt er informatiemateriaal en presentjes uitgedeeld aan de klas. Er zijn ambassadeurs die hun hele studie in Duitsland doen, maar ook studenten die er stage hebben gelopen, een taalcursus hebben gevolgd of een Erasmusuitwisseling hebben gedaan. Voor elk wat wils dus!
 
Zelf studentenambassadeur van de Duitslanddesk worden? Klik hier voor meer informatie over het programma.


top