Open dagen in Aken voor Nederlandse studiekiezers

13 januari 2017

Studeren in Aken, iets voor jou? Eén van de beste universiteiten van de wereld (nummer 78 in de wereldwijde top 100) is er gevestigd, de stad ligt vlak bij de Nederlandse grens en het studieaanbod is divers met zowel een universiteit (RWTH Aachen) als een Fachhochschule (FH Aachen). Ten slotte geven beide instellingen graag uitgebreid advies aan Nederlandse studenten.

>> Lees ook: Populair en hoog aangeschreven: studeren in Aken aan de RWTH

Open dagen

Je kunt je goed over verschillende mogelijkheden informeren tijdens de volgende open dagen, met elke dag ook een speciale Nederlandstalige voorlichtingsronde: 
 
  • Dinsdag 31 januari: RWTH Tag der Ingenieurwissenschaften
  • Woensdag 1 februari: RWTH Tag der Naturwissenschaften, Informatik, Mathematik, Geowissenschaften und Medizin
  • Donderdag 2 februari: RWTH Tag der Geistes-, Sozial- und Wirtschaftswissenschaften
  • Zaterdag 4 februari: FH Aachen Hochschul-Informationstag (HIT)

Bekijk het volledige programma van de open dag van RWTH Aachen en meer informatie over de open dagen van FH Aachen

Dag van de Taal

Naast de open dagen kun je op 16 februari deelnemen aan de jaarlijkse Dag van de Taal. Deze dag is gericht op scholieren die graag in Aken willen studeren maar de taal als struikelblok zien. Op deze dag wordt het inschrijvingsproces uitgelegd, vinden er meerdere presentaties plaats en vooral belangrijk: je krijgt de kans om jouw niveau Duits te testen door middel van een (vrijblijvende) test. 

Meer weten of meelopen

Kijk in de database van de DAAD voor een overzicht van alle studies die aan RWTH Aachen en de FH Aachen worden aageboden. 

Wil je meer weten over studeren in Aken voor Nederlanders? Kijk op studereninaken.nl of neem contact op met de Nederlandse studentenvereniging in Aken, K.A.V. Alcuinus om een keertje mee te lopen met een student. 


top