Recordaantal Nederlandse studenten naar Duitsland

5 november 2015

Het interesse onder Nederlandse studenten voor Duitsland neemt steeds meer toe. Er waren zelfs nog nooit zoveel Nederlanders die in Duitsland studeerden als afgelopen jaar, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het Statistische Bundesamt. In het wintersemester van 2014-2015 studeerden 2.405 Nederlanders in Duitsland. Ter vergelijking: vijf jaar geleden waren dat er 1.449. Een stijging van 65%! 

Dat Duitsland als studieland steeds populairder wordt, merkt ook de Duitslanddesk door een toename in bezoeken van geïnteresseerden via de website en tijdens voorlichtingsbezoeken. Daarnaast kregen we de afgelopen ronde een recordaantal aanvragen voor ons DIA-Stipendium. “Steeds meer studenten zien in dat Duitsland veel te bieden heeft op het gebied van cultuur, onderwijs en vrije tijd. Bovendien is Duitsland een belangrijke handelspartner voor Nederland en wordt dit economische motief meegenomen in de overweging om in het buitenland te studeren” aldus Britta Bendieck, hoofd Duitslanddesk.

Hieronder een grafische illustratie van het aantal Nederlandse studenten in Duitsland sinds het studiejaar 1997/1998 tot het recordaantal van afgelopen jaar:

Ben je geïnteresseerd in een Duitslandverblijf? Bekijk dan eens de volgende links:
top