Studenten enthousiast over zomercursus Duitslanddesk

3 september 2015

Het was dit jaar voor het eerst dat de Duitslanddesk in samenwerking met het Goethe-Institut Amsterdam een zomercursus aanbood voor aanvragers van het DIA-Stipendium. Afgelopen week was het zover: dertien studenten die op het punt staan naar Duitsland te vertrekken volgden vijf dagen lang een intensieve taalcursus Duits en een interculturele training om zich zo optimaal voor te bereiden op hun studieverblijf in Duitsland de komende maanden.  


De reacties van de deelnemers na afloop waren positief. De studenten konden de interactieve opdrachten en het enthousiasme van docente Julia Heydorn en stagiair Alexander Lemonakis erg waarderen. Menno van Jarwaarde, student aan de Haagse Hogeschool, vond het een topweek: “De docenten waren enthousiast en het was een leuke groep. Van mij had het wel drie weken mogen duren!”
 

Michiel Blomaard, student aan de Universiteit Leiden, is ook positief. Hij waardeerde met name het feit dat hij zijn woordenschat snel kon verbeteren. Lea Klarenbeek, die zich in Duitsland gaat voorbereiden op haar PhD, vond de oefeningen met voorzetsels erg handig: “Zo heb je iets om op terug te vallen, dat geeft zekerheid. En ik had er veel aan dat ik zo veel Duits kon spreken.” 

 
Ook bij de interculturele training door Sanne Vrijhoeven en Britta Bendieck (hoofd Duitslanddesk) was er volgens Michiel Blomaard een leuke sfeer: “En de presentatie over de verschillen tussen München en Berlijn van een ervaringsdeskundige vond ik leuk.” Als suggestie voor de toekomst geven de studenten aan dat ze nog concreter aan de slag zouden willen met stereotypen en omgangsvormen in Duitsland. 
 
Wij wensen alle deelnemers heel veel succes en plezier met hun verblijf in Duitsland! Meer foto's van de eerste dag van de zomercursus vind je hier.
 
Wil jij ook deelnemen aan een dergelijke cursus? De volgende deadline voor het DIA-Stipendium is op 1 december 2015 voor studenten en onderzoekers die in het zomersemester van 2016 naar Duitsland gaan. Aanvragers van deze ronde krijgen ook weer de mogelijkheid zich aan te melden voor een taalcursus, die plaatsvindt in februari 2016. Meer weten over het DIA-Stipendium? Klik hier!


top