Studentenambassadeurs in Haarlem en Hilversum

19 november 2015

Onze studentenambassadeurs bezochten de afgelopen weken weer twee scholen, waar zij scholieren vertelden over hun ervaringen met studeren in Duitsland.

Cars en Thomas waren op 3 november te gast bij het A. Roland Holst College in Hilversum waar zij ruim 60 leerlingen vertelden over hun Duitslandervaring. Cars studeerde een half jaar aan de Freie Universität Berlin en Thomas was eerder dit jaar zes maanden in München.

Studentenambassadeurs Cars en Thomas te gast in Hilversum.

De scholieren waren na afloop zeer positief in hun evaluatie. Voornamelijk het enthousiasme en het inspelen op het publiek van de twee jongens werden genoemd als leuke aspecten en ook de goodiebag die na afloop werd uitgedeeld vonden de meesten leuk om te krijgen. Meer dan de helft ziet studeren in Duitsland na afloop van de presentatie als een optie. 

Een ruime week later waren studentenambassadeurs Maaike en Nora te gast bij Het Schoter in Haarlem. Hier vertelden zij voor een kleine groep scholieren over hun ervaringen in Berlijn. Nora studeerde eerder dit jaar zes maanden aan de Humboldt Universität Berlin en wil volgend jaar ook haar Master in Berlijn gaan volgen. Maaike heeft in de Duitse hoofdstad onderzoek gedaan in de archieven van de Stasi. 

Ambassadeur Nora in actie voor de klas in Haarlem.

Doe ook mee

Wil je ook een studentenambassadeur op jouw school? Dat kan! Of  heb je zelf Duitslandervaring opgedaan en inspireer je graag anderen daarmee? Word dan ook studentenambassadeur! Hier vind je alle informatie en het online aanmeldformulier voor een schoolbezoek.


top