Viadrina uit Frankfurt (Oder) is populairste Duitse universiteit

De Europa-Universität Viadrina in Frankfurt an der Oder is uitgeroepen tot populairste universiteit van Duitsland. Studenten en alumni zijn uitermate tevreden over hun universiteit, onder meer door het internationale karakter.

Bron: Wikipedia


Dat blijkt uit de jaarlijkse Hochschulranking van het Duitse evaluatieportal “Studycheck”. De Viadrina kreeg maar liefst 8,9 van de in totaal 10 punten in de beoordeling van haar (oud-)studenten. Het onderzoeksresultaat is gebaseerd op de evaluatie van meer dan 45.000 deelnemers. Die gaven onder andere de inhoud van de cursussen, de docenten, de organisatie en de bibliotheek een beoordeling. Maar liefst 94 procent van de deelnemers bevelen de Viadrina  aan.

Naast de bovengenoemde beoordelingen ervoeren studenten en alumni de korte afstanden en de gemoedelijke sfeer op de campus als zeer positief. Ook scoort de universiteit hoog op internationale diversiteit. Zo komt ongeveer 25 procent van het totaal aantal studenten uit het buitenland en zijn er meer dan honderd verschillende nationaliteiten op de campus.

Op plek twee en drie van de ranglijst volgen de Universität Hohenheim in Stuttgart en de Friedrich-Schiller-Universität Jena.

Meer weten over Duitse universiteiten? Bekijk onze interactieve kaart voor het gehele studieaanbod in Duitsland


top