Voorbereidingsworkshop 'Studeren in Duitsland'

12 augustus 2015

Overweeg je een studie in Duitsland en wil je graag op eenvoudige wijze meer te weten komen over wat dit allemaal inhoudt? Meld je dan aan voor onze gratis voorbereidingsworkshop 'Studeren in Duitsland'. Het evenement vindt plaats op zaterdag 26 september van 14-18 uur bij het Goethe-Institut Amsterdam

De workshop bestaat uit verschillende onderdelen:

  • Een expert vertelt wat de verschillende opties zijn om in Duitsland te studeren, welke stappen je kunt nemen om je wensen in de praktijk te brengen en waar je speciaal op moet letten.
  • Daarna gaan we aan de slag met begrippen die je in Duitsland nodig zult hebben. Weet je bijvoorbeeld wat Semesterticket of Immatrikulation betekent? En wat is een WG-Party? Oriëntatie in het oerwoud van Duitse begrippen kan lastig zijn, maar na deze workshop heb je een streepje voor.
  • Ten slotte krijg je de kans om in gesprek te gaan met verschillende ervaringsdeskundigen die al in Duitsland zijn geweest en om ideeën uit te wisselen met andere deelnemers tijdens de afsluitende borrel.

Aanmelden kan tot 24 september via duitslanddesk-dia@uva.nl. Er kunnen maximaal 50 studenten deelnemen. Wees er snel bij, want de vorige workshop werd goed bezocht!


top