Voorbereidingsworkshop 'Studeren in Duitsland' op 24 september 2016

26 augustus 2016
Denk je erover om in Duitsland te gaan studeren? Kom dan naar onze voorbereidingsworkshop 'Studeren in Duitsland' op 24 september 2016! Hier kom je in één middag meer te weten over de verschillende mogelijkheden, praktische zaken, studiebeurzen, belangrijke deadlines en hoor je veel persoonlijke ervaringen. 
 
In gesprek met ervaringsdeskundigen tijdens de workshop in maart 2016.
 
Tijdens de workshop word je op verschillende manieren voorbereid: 
  • Experts vertellen over de overeenkomsten en verschillen tussen studeren in Nederland en Duitsland. Hoe zit het onderwijssysteem in elkaar? Hoe regel je financiering? Welke beurzen zijn er voor Nederlanders? En welke deadlines moet je in de gaten houden?
  • We gaan aan de slag met begrippen en gebruiken die je in Duitsland zult tegenkomen. Weet je bijvoorbeeld wat Semesterticket of Immatrikulation betekent? En wat is een WG-Party? 
  • Vervolgens ga je speeddaten met verschillende ervaringsdeskundigen die al in Duitsland zijn geweest. Je kunt hen vragen hoe zij het hebben aangepakt en wat hen mee- en tegenviel. Vaak hebben zij ook goede tips over de voorbereiding, voordelig vervoer en leuke dingen om in je vrije tijd te doen.
  • Ten slotte kun je ideeën uitwisselen met andere deelnemers en de medewerkers van de Duitslanddesk tijdens de afsluitende borrel.
De workshop vindt plaats van 14 tot 17 uur in het Goethe-Institut Amsterdam (Herengracht 470) met aansluitend een borrel. Deelname is gratis. 
 
 
Studenten tijdens de workshop in februari 2016.
 

Aanmelden

Aanmelden doe je via dit aanmeldformulier. Er kunnen maximaal 50 scholieren/studenten deelnemen. Wees er snel bij, want de vorige workshops werden goed bezocht!
 
Kun je op 24 september niet deelnemen, maar ben je wel geïnteresseerd in zo'n workshop? Laat je e-mailadres achter via dit formulier. We houden je dan op de hoogte van voorbereidingsworkshops in de toekomst. 


top