Voordelige taalcursus Duits 19 t/m 23 februari 2018

30 november 2017

Wil je in Duitsland studeren of onderzoek doen en kan je Duits nog wel wat beter? Van 19 t/m 23 februari organiseren wij voor de zesde keer een voordelige, intensieve cursus Duits, gegeven door docenten van het Goethe-Institut Amsterdam. De cursus is bedoeld voor studenten die binnenkort naar een Duitstalig land gaan voor (een deel van) hun studie en praktisch aan de slag willen met de taal om zich voor te bereiden op dit verblijf. De lessen zijn daar dan ook speciaal op gericht. Wil je alvast een visuele indruk? Hier vind je foto’s van eerdere cursussen

Je bent elke dag van ca.10 tot 14 uur in het Goethe-Institut Amsterdam (gelegen op de Herengracht) bezig met opdrachten geïnspireerd op het Duitse studentenleven. Je bent niet alleen bezig met de Duitse taal, maar bereidt je ook voor op het Duitse studentenleven. Zo kunnen jullie gaan oefenen hoe het is om een kamer te gaan bezichtigen in het Duits, hoe je een  afspraak maakt met een docent of hoe je de weg vindt op een Duitse website. Je zult vooral veel gaan praten en daardoor automatisch je woordenschat en grammatica verbeteren. De nadruk ligt dus niet op woordjes of rijtjes stampen, maar op Duits leren spreken en begrijpen.

Het niveau van de cursus is afhankelijk van het niveau van de deelnemers, maar je kunt rekenen op B1 tot maximaal C1. De docenten van het Goethe-Institut hebben ervaring met het les geven aan groepen met niveauverschillen (meer informatie over verschillende taalniveaus vind je hier. Na de cursus kun je een certificaat van deelname krijgen via het Goethe-Institut. Dit is geen officieel diploma, zoals de TestDaF. Je kunt bij ons op kantoor de gratis onSET-test maken, deze is voornamelijk bedoeld om je eigen niveau te kunnen inschatten voor jezelf. Lees meer over de verschillende tests en het vereiste taalniveau voor een studie in Duitsland.

Naast de lessen verzorgt de Duitslanddesk ook nog een extra middag met praktische informatie en tips van onze medewerkers en een ervaringsdeskundige.

De eigen bijdrage voor de cursus is 125 euro voor vijf lesdagen. Wil je meedoen? Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Meld je aan door een mail te sturen naar duitslanddesk-dia@uva.nl. Er kunnen maar een beperkt aantal studenten meedoen met deze cursus. Vol = vol!

Meer informatie over onze taalcursussen.


top