DAAD-beurzen voor Duitse zomercurussen

Heb jij al inspiratie opgedaan voor de volgende zomer? Met een zomercursus in Duitsland leer je over taal, cultuur en je eigen vakgebied. Bovendien kun je het studentenleven ervaren in een Duitse stad. Een beurs van de DAAD zorgt ervoor dat het buitenlandverblijf betaalbaar blijft. 
 
Veel Duitse universiteiten en hogescholen bieden een Duitse taalcursussen en vakinhoudelijke seminars aan voor Duitse en internationale studenten. Bijvoorbeeld seminars in het kader van technical engineering, Duitse en Europese politiek of literatuur. Een cursus duurt enkele weken en je zult daarbij ook in contact komen met Duitse studenten. Momenteel worden meer dan 100 cursussen verspreid over Duitse onderwijsinstellingen aangeboden. Het gehele cursusaanbod vind je terug op de website van de DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst). 
 
De DAAD biedt daarnaast een financiële vergoeding en dat kan wel oplopen tot 850 euro voor een cursus van drie tot vier weken. Een taalcursus kost gemiddeld 550-600 euro en de prijs voor een vakseminar is iets duurder. Dat betekent dat je met een deel van de DAAD-vergoeding je onderdak kan bekostigen. En wil je in aanmerking komen voor een financiële vergoeding? Dien dan voor 1 december een aanmelding in bij de DAAD om voor een beurs in het volgende jaar in aamerking te komen. Een van de vereisten is dat je belangstelling hebt voor Duitsland en dat je beschikt over een basisniveau Duits.
 
Ben je geïnteresseerd in zo'n verrijkende Duitslandervaring? Klik hier voor de informatie


top