.

Heb je in Duitsland gestudeerd of je tijdens je studie bezig gehouden met Duits of Duitsland en wil je deze kennis gebruiken en ervaring opdoen? Word lid van het Duitsland Alumni Netwerk!  

Wat is het Duitsland Alumni Netwerk?

Het doel van het Duitsland Alumni Netwerk (DAN) / Deutschland Alumni Netzwerk Niederlande (DANN) is het verbinden van mensen met Duitslandervaring en Duitslandaffiniteit en het bieden van een platform voor studenten en afgestudeerden om kennis uit te wisselen en op te doen. Wij zijn er voor diegenen die in Duitsland hebben gestudeerd, stage hebben gelopen of zich tijdens hun studie bezig hebben gehouden met Duits of Duitsland. Het DAN organiseert in heel Nederland activiteiten zoals bezoeken aan verschillende (Duits-gerelateerde) organisaties, workshops over Duitsland(ervaring) m.b.t. bepaalde disciplines en netwerkactiviteiten. Daarnaast is het DAN medeorganisator van de maandelijkse Sprachstammtisch.

Het Duitsland Alumni Netwerk is op initiatief van de Duitslanddesk in 2019 opgericht. De Duitslanddesk is onderdeel van het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA) en houdt zich bezig met academische uitwisseling tussen Duitsland en Nederland. Zij ondersteunt het DAN door middel van financiering, organisatorische zaken en haar netwerk.  

Lid worden

Via dit formulier kun je lid worden van het Duitsland Alumni Netwerk. Lidmaatschap bedraagt 9 euro per jaar.

Contact

Het DAN is te vinden op Instagram, Facebook en we hebben een groep voor onze leden op LinkedIn. Volg ons!

Voor vragen, ideeën en opmerkingen kun je ons ook bereiken via info@duitsland-alumni.nl.Het bestuur 

Het bestuur van het DAN bestaat uit Esther Brandsma (voorzitter), Rachel van der Kroon (penningmeester), Neal Voorsluijs (secretaris) en Alicia Suiker (PR / Communicatie). 
Esther Brandsma (31) studeerde Nederland-Duitslandstudies (MA) en Duits (BA). Tijdens haar studie heeft ze hoofdzakelijk in Berlijn, maar ook tijdelijk in Münster en Nijmegen gewoond. Op dit moment woont ze nog in Berlijn, maar in november 2021 zijn er plannen om na 12 jaar weer naar Nederland te verhuizen. Momenteel is zij werkzaam als Mercedes-Benz Global Programme Manager en als voorzitter bij het DAN. In het verleden heeft zij o.a. voor FDP bondsdaglid Otto Fricke gewerkt en bij de Nederlandse Ambassade in Berlijn.
 
 
 
 
 
 
 
Rachel van der Kroon (25) studeerde Recht (BA) in Leiden. Op dit moment schrijft zij haar scriptie van de studie Burgerlijk Recht in Nijmegen. Ze heeft een half jaar in Heidelberg doorgebracht en dat is goed bevallen. Naast haar studie Rechten deed ze tussendoor een master Nederland-Duitsland-Studies waar ze in september afstudeert/afstudeerde.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alicia Suiker (28) studeerde Nederland-Duitsland-Studies en heeft een lerarenopleiding Duits gedaan. Tijdens haar studie heeft ze in Münster en in Dresden gewoond. Nu werkt ze als contentmanager en communicatieadviseur bij Expertisecentrum beroepsonderwijs. Ook is ze studentenambassadeur bij de Duitslanddesk en verantwoordelijk voor de PR/Communicatie bij het DAN. Ze woont in Noord-Brabant.
 
 
 
 
 
 
 
 
Neal Voorsluijs (27) studeerde European Studies en heeft tijdens zijn studie deelgenomen aan ‘Zukunft Deutschland’programma, een uitwisseling gedaan naar Bielefeld en stage mogen lopen bij de Duitslanddesk. Nu woont hij in de omgeving Nijmegen en is momenteel werkzoekende.


top