.

Vacature: bestuursleden gezocht!

Heb je in Duitsland gestudeerd of je tijdens je studie bezig gehouden met Duits of Duitsland en wil je deze kennis gebruiken en ervaring opdoen? Dan zoeken wij jou! 

Wij zijn op zoek naar enthousiaste bestuursleden voor het Duitsland Alumni Netwerk (DAN).  

Wat is het DAN?

Het doel van het DAN is het verbinden van mensen met Duitslandervaring en Duitslandaffiniteit en het bieden van een platform voor studenten en afgestudeerden om kennis uit te wisselen en op te doen. Wij zijn er voor diegenen die in Duitsland hebben gestudeerd, stage hebben gelopen of zich tijdens hun studie bezig hebben gehouden met Duits of Duitsland. Het DAN organiseert in heel Nederland activiteiten zoals instituutsbezoeken, workshops en netwerkactiviteiten. Daarnaast organiseert het DAN maandelijks de Sprachstammtisch.  

Het Duitsland Alumni Netwerk is op initiatief van de Duitslanddesk in 2019 opgericht. De Duitslanddesk is onderdeel van het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA) en houdt zich bezig met academische uitwisseling tussen Duitsland en Nederland. Zij ondersteunt het DAN door middel van financiering, organisatorische zaken en haar netwerk.  

Wat zijn de voordelen voor jou?

  • Je kunt je Duitslandervaring in de praktijk inzetten;

  • Je bouwt een (internationaal) netwerk op;

  • Je doet bestuurservaring op: organiseren van evenementen, contact houden met leden, online communicatie, etc.;

  • Je krijgt een inkijk bij verschillende (Duits-gerelateerde) organisaties.

Wie zoeken wij?

  • Houd jij van ‘out-of-the-box' denken? Zit jij vol met goede en creatieve ideeën? 

  • Vind jij het leuk om sociale media en websites bij te houden of om je hierin te verdiepen? 

  • Wil jij je netwerk vergroten? Mensen enthousiasmeren en met elkaar verbinden? 

  • Heb jij gemiddeld 2 uur per week (verschillend gedurende het jaar) tijd om je met het bestuur bezig te houden? Het bestuur wordt voor één tot twee jaar aangesteld. 

Ben je enthousiast geworden? Mail dan jouw cv en een korte motivatie voor 10 mei 2021 naar duitslanddesk-dia@uva.nl en wie weet word jij een van de nieuwe bestuursleden van het Duitsland Alumni Netwerk! 

 Lid worden van het Duitsland Alumni Netwerk

Het Duitsland Alumni Netwerk (DAN) / Deutschland Alumni Netzwerk Niederlande (DANN) verbindt personen met Duitslandervaring en biedt daarmee een platform voor studenten en afgestudeerden om kennis uit te wisselen en op te doen. Ben je tijdens je studie bezig geweest met Duits of Duitsland? Heb je bijvoorbeeld in Duitsland gestudeerd of stage gelopen? Of heb je Duits of Duitslandstudies gestudeerd? Word dan lid!

In heel Nederland organiseert DAN verschillende activiteiten. Denk daarbij aan bezoeken aan belangrijke instituten op het gebied van Duits-Nederlandse samenwerking (bijv. de Duits-Nederlandse Handelskamer of de Duitse ambassade), workshops over Duitsland(ervaring) m.b.t. bepaalde disciplines, netwerkactiviteiten, kleinschalige evenementen zoals een Duitstalige Sprachstammtisch, en culturele activiteiten.

Via dit formulier kun je lid worden van het Duitsland Alumni Netwerk. Lidmaatschap bedraagt 9 euro per jaar.

Contact

Het DAN is te vinden op Instagram, Facebook en we hebben een groep voor onze leden op LinkedIn. Volg ons!

Voor vragen, ideeën en opmerkingen kun je ons ook bereiken via info@duitsland-alumni.nl.
Het bestuur (2019 - 2021)

Het bestuur van het DAN bestaat momenteel uit Britt van Dée (voorzitter), Stèphanie Zonneveld (penningmeester), Lieke Rademakers (secretaris) en Ivo van Donselaar (algemeen bestuurslid).

Britt van Dée MA

Britt studeerde Duitse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en de Universität zu Köln. Daarna rondde zij haar masterstudie Duitse taal en cultuur af aan de Universiteit Utrecht en behaalde daar tevens haar eerstegraads lesbevoegdheid voor het schoolvak Duits. Momenteel werkt zij op een middelbare school (havo/vwo) als docente Duits en schrijft als auteur mee aan de lesmethode Neue Kontakte bij Noordhoff Uitgevers. Britt was voor haar baan als docente werkzaam bij het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA) als (project)medewerker van de onderwijsafdeling en schreef daar mee aan het Belevingsonderzoek Duits (2017).

Stèphanie Zonneveld BA

Stèphanie heeft Duitse taal en cultuur aan de UvA gestudeerd met een Erasmussemester aan de Universität zu Köln. Ze is op dit moment bezig met haar master Nederland-Duitsland-Studies aan de Radboud Universiteit en de WWU Münster. Bij deze studie ligt haar focus vooral op de Nederlandse en Duitse politiek. Ze hoopt later in deze sector werkzaam te kunnen zijn. Ook is Stèphanie studentambassadeur bij de Duitslanddesk, en gaat ze naar scholen om te vertellen waarom het zo leuk is om in Duitsland te studeren en om praktische zaken uit te leggen.

Lieke Rademakers BA

​Lieke studeerde Griekse en Latijnse taal en cultuur en Duitse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar bachelors was ze actief in onder andere het bestuur van de studievereniging GLTC en de opleidingscommissie DTC. Sinds 2018 is ze bovendien betrokken bij de organisatie van de Zomerschool Klassieke talen op de UvA. Momenteel bereidt ze zich in een onderzoeksmaster Literary Studies (UvA) voor op een verdere academische carrière en daarbij ligt de focus op sociale media en digitale literatuur. In de toekomst hoopt ze haar passies voor wetenschappelijk onderzoek, Duits(land) en organisatorische werkzaamheden te kunnen combineren.

Ivo van Donselaar BA

Na zijn bachelor geschiedenis aan de Universiteit Leiden, volgde Ivo de master Duitslandstudies aan de Universiteit van Amsterdam. Zowel zijn bachelor- als masterscriptie hadden betrekking op de Duitse politieke cultuur ten tijde van de Weimar Republiek (1919 - 1933). Daarnaast was Ivo lid van de opleidingscommissie Geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Hij hoopt de komende jaren in Nederland of Duitsland zijn passie voor geschiedenis en Duitsland te kunnen combineren in een promotie-onderzoek dat zich tevens zou richten op de Duitse geschiedenis.


top