Vlog: Vincent studeert in het Duitse Aken

Hoe is het om in het buitenland te studeren? In de vlogserie van NWS en WilWeg nemen Nederlandse studenten je mee over de hele wereld en geven ze een uniek kijkje in hun dagelijks leven aan een buitenlandse universiteit of hogeschool. In deze vlog het verhaal van Vincent die in het Duitse Aken studeert, net over de Nederlandse grens.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=103hhaNra18.

Vincent studeert Umweltingenieurwissenschaften, oftewel milieutechniek, aan de Rheinisch-Wesfälische Technische Hochschule (RWTH) in Aken. Deze universiteit heeft zo’n 45.000 studenten, wat ongeveer even veel is als alle technische universiteiten in Nederland bij elkaar.

Vincent raadt iedereen aan om in Aken te gaan studeren. Hij vindt het fijn dat de stad heel centraal ligt in Europa. Zo ben je binnen een uur in Maastricht, maar ook  in het Duitse Keulen en het Belgische Luik. Ook is het  Duitse onderwijs hoogwaardig en gespecialiseerd. Daarbij komt dat de RWTH één van de beste technische universiteiten van Duitsland is, zo blijkt uit verschillende internationale rankings. Mocht je geen technische opleiding willen volgen, maar bijvoorbeeld liever design, dan kan dat ook. Houd er wel rekening mee dat de bachelorstudies over het algemeen volledig in het Duits zijn.

Naast zijn studie is Vincent lid van een studentenvereniging van Nederlandse studenten: K.A.V. Alcuinis. Hij had de mogelijkheid om via zijn vereniging een kamer te huren, waardoor zijn huur maar 230 euro per maand bedraagt. De kamerprijs in Duitsland ligt over het algemeen lager dan in Nederland, met uitzondering van het centrum van de grotere steden zoals Hamburg of München.

Lees meer over studeren in Aken op studereninaken.nl


top