Via wilweg.nl naar Duitsland

Nuffic en hun platform WilWeg zijn belangrijk voor alle Nederlandse studenten en scholieren die in het buitenland willen gaan studeren of stage lopen. Zij bieden naast informatie ook praktische diensten en beurzen aan. Lees hieronder wat Nuffic precies voor jou kan betekenen op je weg naar Duitsland. 

 

Wilweg.nl

Op Wilweg.nl vind je alle informatie voor een tussenjaar of om (een deel van) je studie of stage in het buitenland te doen. Ook de informatie over studie en stage in Duitsland vind je op deze WilWeg-website. Hier staat de checklist In 10 stappen naar het buitenland en lees je ervarignsverhalen van studenten die je voor gingen. Daarnaast is WilWeg regelmatig aanwezig op onderwijsbeurzen in het hele land. Blijf via hun Facebook en Instagram op de hoogte van de meest actuele informatie. 

Onderwijsvergelijking 

Nuffic, de organisatie voor internationalisering van het onderwijs, heeft een overzicht gemaakt waarin het Duitse onderwijssysteem vergeleken wordt met dat van Nederland. Deze kun je hier downloaden. Dit kan handig zijn als je je oriënteert of aan wil melden voor een studie in Duitsland: je ziet precies welke Nederlandse termen gelijk staan aan de niveau's die in Duitsland gebruikt worden en hoe het Duitse onderwijssysteem is opgebouwd. 

Diploma laten erkennen 

Mocht je niet voor een uitwisseling, maar een gehele studie naar Duitsland willen, dan kan het nodig zijn om je diploma te laten erkennen voor vertrek. Ook dit kan via Nuffic. Let op! Er zijn wel kosten aan verbonden. Voor een spoedprocedure (1 week) betaal je meer dan voor een reguliere procedure (4 weken). Zie de website voor de voorwaarden. 

Beurzen 

Ieder jaar stelt de DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst) in het kader van het Culturele Verdrag tussen Nederland en Duitsland beurzen beschikbaar voor Nederlandse scholieren en studenten van zomercursussen, studie en onderzoek in Duitsland. Nuffic beheert deze beurzen en verstrekt informatie over de financieringsmogelijkheden. Daarnaast vind je in de Beursopener zoekmachine alle informatie over andere mogelijke beurzen en fondsen waar je gebruik van kunt maken. 

Meer over Nuffic 

Nuffic is het expertise- en dienstencentrum voor internationalisering in het Nederlandse onderwijs. Van primair en voortgezet onderwijs tot beroepsgericht en hoger onderwijs en onderzoek. Meer informatie vind je op www.nuffic.nl

Contact

Heb je nog vragen, stel ze via wilweg@nuffic.nl, via Facebook of Instagram


top