De studentenambassadeurs van de Duitslanddesk

Studentenambassadeurs Max, Romy, Nora, Rob en Jesicca met medewerkers van de Duitslanddesk

De Duitslanddesk heeft sinds 2015 haar eigen studentenambassadeurs: deze groep van enthousiaste studenten met Duitsland-ervaring staat klaar om anderen te inspireren. Er zijn ambassadeurs die hun hele studie in Duitsland doen, maar ook studenten die er stage hebben gelopen, een taalcursus hebben gevolgd of een Erasmusuitwisseling hebben gedaan. Voor elk wat wils dus! Onderaan deze pagina stellen een aantal van hen zich aan je voor.

Onze studentenambassadeurs komen langs op scholen of andere onderwijsinstellingen om te vertellen over hun ervaringen. Hierbij gaat het om een korte presentatie van maximaal 30 minuten met veel ruimte voor vragen. 

Interesse in een schoolbezoek door onze studentenambassadeurs? Aanmelden kan via het onderstaande webformulier.

Ben je student en wil je ook vertellen over je ervaringen in Duitsland? Hieronder vind je informatie hoe je je kunt aanmelden.

Download de flyer over onze studentenambassadeurs (pdf).

Aanmelden voor een schoolbezoek

Wilt u graag uw scholieren informeren over de mogelijkheden van studeren in Duitsland? Onze studentenambassadeurs komen graag bij u langs. Nadat u hieronder uw gegevens invult, zullen wij contact opnemen over een tijdstip waarop één of twee ambassadeurs op uw school kunnen langskomen.

Zelf studentenambassadeur worden?

Rob en Jessica in Horn


Je hebt recent Deutschlanderfahrung opgedaan, wil graag scholieren inspireren en het lijkt je leuk om een netwerk op te bouwen met andere alumni? Dan zijn wij op zoek naar jou als studentenambassadeur Studeren in Duitsland! Wij zoeken enthousiaste, initiatiefrijke studenten die op scholen willen vertellen over hun ervaringen met studeren in Duitsland. Je krijgt per schoolbezoek een vergoeding van het Duitsland Instituut en kunt je reiskosten declareren. Interesse? Stuur ons een mailtje via duitslanddesk-dia@uva.nl!Enkele ambassadeurs stellen zich voor
 

Casper Bouwmeester – Leipzig

Mijn Duitslandervaring heb ik tijdens het zomersemester van 2018 opgedaan aan de universiteit van Leipzig. Daar heb ik voor European Studies aan de Haagse Hogeschool een minor Politikwissenschaft gedaan. Ik kan terugkijken op een erg succesvol verblijf: de vakken heb ik met mooie cijfers afgesloten en ik heb me erg kunnen vermaken in het diverse studentenleven van Leipzig. Voor mij had mijn uitwisseling in Duitsland absoluut veel toegevoegde waarde. Ik loop nu stage bij het Duitsland Instituut in Amsterdam en schrijf ik mijn scriptie over samenwerking aan de Duits-Nederlandse grens.


  

Cora Schouten – Kleve

Hallo, ik ben Cora Schouten en studeer Sustainable Agriculture aan de Hochschule Rhein-Waal in Kleve. Ik doe daar dus mijn hele bachelor, die in het Engels is. Toen ik in 6 vwo een studie moest gaan kiezen, wist ik uiteindelijk precies wat ik wilde, maar de perfecte studie zat er gewoon niet tussen in Nederland. We zijn toen verder gaan zoeken, waardoor ik in Duitsland ben beland. Ik had verder niets met Duitsland en Duits spreken deed ik ook niet. Dat is nu natuurlijk wel veranderd! Het is ook heel gaaf om vrienden over de hele wereld en heel Duitsland te hebben.

  

Cornelie de Groot – Münster

Ik heb aan de Westfälische Wilhelms-Universität in Münster (D) gestudeerd waar ik cursussen binnen de bacheloropleiding Niederlande-Deutschland-Studien heb gevolgd. Vooral de internationale betrekkingen tussen Nederland en Duitsland staan hier centraal. Ik had een leuke en leerzame tijd in Duitsland. Sinds november 2018 heb ik me dan ook als studentenambassadeur aangemeld, zodat ik middelbare scholieren kan informeren en enthousiasmeren voor een (tijdelijke) studie in Duitsland.


 

Laura van Hazendonk – Freiburg

In het studiejaar 2015/2016 heb ik een jaar aan de Albert-Ludwigs-Universität Freiburg gestudeerd voor mijn studie Liberal Arts and Sciences. Ik heb daar genoten van het ontspannen Duitse studentenleven, het uitgebreide vakkenaanbod, de prachtige natuur en de aardige mensen. Daarnaast vond ik het een leuke uitdaging om Duits te leren. Ik kijk met super veel plezier terug op mijn jaar in Duitsland. Dit enthousiasme deel ik als studentenambassadeur graag met scholieren en studenten. Dat enthousiasme aanstekelijk werkt, heb ik al meerdere keren mogen ervaren. Ik vind het dan ook erg leuk wanneer ik studenten net dat laatste duwtje kan geven om ook te gaan!

        
 

Neal Voorsluijs – Bielefeld

Ik studeer European Studies aan de Haagse Hogeschool  in Den Haag. Tijdens mijn opleiding heb ik ook meerdere keren deelgenomen aan het speciale programma ‘Zukunft Deutschland’. Dit programma focust zich op kennis, politiek, economie en cultuur van Duitsland en de Duitse taal. Hierdoor is mijn interesse in Duitsland vergroot. Voor mijn uitwisseling ben ik dan ook naar Duitsland geweest en heb ik aan de Fachhochschule Bielefeld gestudeerd. Het was een bijzondere ervaring en ik heb er veel geleerd. Het is mij daar erg goed bevallen. Bielefeld is een vrij onbekende stad, waar je het Duitse (studenten)leven goed kan ervaren. 

Nora en Alicia op bezoek bij het Carolus Borromeus College in Helmond.


top