© Universität Heidelberg
© Universität Heidelberg

Een onSET-test afleggen bij de Duitslanddesk

Wat?

Wie inzicht wil krijgen in zijn of haar taalniveau Duits, kan bij het Duitsland Instituut Amsterdam langskomen om op de computer een onSET-testOnline-Spracheinstufungstest, af te leggen. De test is gratis, duurt maximaal 40 minuten en na afloop ontvang je het resultaat als pdf-bestand. Dit kunnen we ook direct voor je printen. Let op! Het gaat hierbij niet om een officieel certificaat dat internationaal wordt erkend. 

Waarom?

Met behulp van het resultaat van de onSET-test kun je inschatten op welk niveau je een cursus Duits kunt gaan volgen en op welk niveau je de wereldwijd erkende TestDaF-test kunt afleggen. De TestDaF, Test Deutsch als Fremdsprache dient als bewijs voor een gevorderd niveau Duits, niveau B2 of C1. Bij deze toets wordt er getest op lees-, spreek-, luister- en schrijfvaardigheid. Het resultaat van de TestDaF is een internationaal erkend bewijs van jouw niveau Duits. Lees meer over de taaleisen voor een studie in Duitsland.

Wie?

De test wordt vaak door studenten afgelegd die in Duitsland gaan studeren of door mensen die in Duitsland gaan werken. Daarnaast kunnen schoolklassen de test komen maken in combinatie met een presentatie en eventueel persoonlijk gesprek met een medewerker van de Duitslanddesk over studeren in Duitsland.

Hoe?

Je kunt de test op maandag t/m donderdag tussen 10:30 en 17:00 uur afleggen op ons kantoor in het centrum van Amsterdam (Oude Hoogstraat 24). Om een test te kunnen boeken heb je een tan-code nodig. Stuur een mail naar duitslanddesk-dia@uva.nl, dan kunnen we een afspraak voor je inplannen. 


top