Begeleidingsprogramma "Duitsland+" voor Nederlandse studenten in Duitsland

Begeleidingsprogramma Duitsland+

De deadline voor het wintersemester 2022/2023 was op 24 juli 2022. Helaas is het niet meer mogelijk om je voor dit semester aan te melden

-------------

Ga jij vanaf september/oktober 2022 in Duitsland studeren of onderzoek doen? Doe dan mee aan het begeleidingsprogramma "Duitsland+" van het Duitsland Instituut Amsterdam! Om jullie verblijf in Duitsland zo leuk en waardevol mogelijk te maken, ontmoeten wij elkaar regelmatig online, reizen af naar Berlijn en je kunt je ervaringen delen via sociale media. Het programma loopt deze ronde in van augustus t/m februari 2022.

Wat houdt dit begeleidingsprogramma in?

  • Om het verblijf in Duitsland zo leuk en waardevol mogelijk te maken, komen wij eens in de vier weken online bij elkaar om ervaringen uit te wisselen, tips en tricks te delen en gewoon even te kletsen. Zo leren de studenten andere Nederlandse studenten kennen, die ook in Duitsland zitten en misschien zelfs in dezelfde stad.
  • In augustus organiseren wij een kennismakingsdag in Amsterdam waar de deelnemers alvast in contact kunnen komen met elkaar en andere studenten, die al in Duitsland waren of al een tijdje in Duitsland zitten. Deze ‘buddies’ kunnen de studenten meer vertellen over verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld: hoe kan ik actief worden binnen de universiteit, hoe leer ik mensen kennen of hoe kan ik mijn Duits verbeteren.
  • In december ontmoeten we elkaar nogmaals ‘in het echt’ tijdens een mooie excursie van drie dagen naar Berlijn! We zijn bezig met het regelen van een mooi dag- en avondprogramma. Bekijk de Instagram-stories van onze vorige Berlijn-excursie om een indruk te krijgen of lees hier het verslag van de reis. Er is natuurlijk ook genoeg ruimte om samen nog meer dingen te ondernemen. Reis- en verblijfkosten worden vergoed door het Duitsland Instituut.
  • Gedurende het semester krijg je de kans om jouw ervaringen te delen op onze sociale mediakanalen en stukken te schrijven voor de website. Bekijk hier een voorbeeld van zo’n takeover.

Duitsland+ Wat kun je verwachten

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan nu aan via duitslanddesk-dia@uva.nl. Stuur ons een korte motivatie waarom je graag wilt deelnemen en daarnaast wat en waar jij studeert in Nederland en wat, waar en hoe lang je in Duitsland gaat studeren of onderzoek doen. De deadline voor aanmelding is op zondag 24 juli.


top