Begeleidingsprogramma "Duitsland+" voor studenten in Duitsland

Ga jij in het zomersemester 2022 in Duitsland studeren of onderzoek doen? Doe dan mee aan het nieuwe begeleidingsprogramma "Duitsland+" van het Duitsland Instituut Amsterdam! Om jullie verblijf in Duitsland zo leuk en waardevol mogelijk te maken, ontmoeten wij elkaar regelmatig online, reizen af naar Berlijn en je kunt je ervaringen delen via sociale media. Het gaat om de periode april t/m juli 2022. 

Wat houdt dit begeleidingsprogramma in?

  • Om het verblijf in Duitsland zo leuk en waardevol mogelijk te maken, komen wij eens in de drie weken online bij elkaar om ervaringen uit te wisselen, tips en tricks te delen en gewoon even te kletsen. Zo leren de studenten andere Nederlandse studenten kennen, die ook in Duitsland zitten en misschien zelfs in dezelfde stad. Ook nodigen wij studenten uit, die al in Duitsland waren of al een tijdje in Duitsland zitten. Deze ‘buddies’ kunnen jullie meer vertellen over verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld: hoe kan ik actief worden binnen de universiteit, hoe leer ik mensen kennen of hoe kan ik mijn Duits verbeteren.
  • In juni ontmoeten we elkaar ‘in het echt’ tijdens een mooie excursie naar Berlijn! Samen met andere Nederlandse studenten, die ook in Duitsland zitten/zaten bezoeken we de Nederlandse ambassade waar we gaan meekijken en meedenken bij diverse afdelingen. Daarnaast komt er een mooi avondprogramma en een bijzondere rondleiding de volgende dag. Er is natuurlijk ook genoeg ruimte om samen nog meer dingen te ondernemen. Reis- en verblijfkosten worden vergoed door het Duitsland Instituut.
  • Gedurende het semester krijgen studenten de kans om hun ervaringen te delen op onze sociale mediakanalen! Hier vind je een voorbeeld daarvan.

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan nu aan via duitslanddesk-dia@uva.nl. Stuur ons een korte motivatie van +- 5 zinnen waarom je graag wilt deelnemen en daarnaast wat en waar jij studeert in Nederland en wat, waar en hoe lang je in Duitsland gaat studeren of onderzoek doen. De deadline voor aanmelding is op zondag 10 april.


top