Medewerkers op de Buitenlandbeurs
Medewerkers op de Buitenlandbeurs

Wat wij doen

De Duitslanddesk is het algemene Nederlandse informatiepunt voor studeren in Duitsland. De Desk is een project van het Duitsland Instituut Amsterdam, ingericht op initiatief en met financiële steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en de DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst).

Wij verstrekken informatie over studie- en onderzoeksmogelijkheden in Duitsland aan Nederlandse scholieren, studenten, onderzoekers, docenten en onderwijsinstellingen.

Dit doen wij via deze website studereninduitsland.nl, onze nieuwsbriefFacebookTwitterInstagram en LinkedIn en e-mail. Daarnaast bezoeken wij informatiedagen van scholen en universiteiten, organiseren netwerkevenementen, webinars en taaltests. Het is ook mogelijk om ons informatiemateriaal per post te bestellen. Bovendien bezoeken ervaringsdeskundigen in het kader van ons studentenambassadeursprogramma schoolklassen en colleges om te vertellen over hun tijd in Duitsland. 

Tevens geven wij gericht informatie over de beurzen van de DAAD voor studenten en promovendi die in Duitsland gaan studeren of onderzoek doen en hebben wij ons eigen begeleidingsprogramma voor studenten die in Duitsland gaan studeren, onderzoek doen of stage lopen: Duitsland+.

Overige functies van de Duitslanddesk zijn het stimuleren van samenwerking tussen Nederlandse en Duitse onderwijsinstellingen en het uitvoeren van mobiliteitsonderzoek.

Lijkt het je leuk om werkervaring op te doen en bij te dragen aan onze activiteiten? Er zijn regelmatig stageplekken beschikbaar bij de Duitslanddesk!

Lees over wie wij zijn


top