Wat wij doen

De Duitslanddesk op een informatiedag.

De Duitslanddesk is het algemene Nederlandse informatiepunt voor studeren in Duitsland. De Desk is een project van het Duitsland Instituut Amsterdam, ingericht op initiatief en met financiële steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en de DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst).

Wij verstrekken informatie over studie- en onderzoeksmogelijkheden in Duitsland aan Nederlandse scholieren, studenten, onderzoekers, docenten en onderwijsinstellingen.

Dit doen wij via deze website studereninduitsland.nl, onze nieuwsbriefFacebook, Twitter, Instagram en LinkedIn en e-mail. Daarnaast bezoeken wij informatiedagen van scholen en universiteiten, organiseren netwerkevenementen, voorbereidingsworkshops, taaltests en taalcursussen. Het is ook mogelijk om ons informatiemateriaal per post te bestellen. Bovendien bezoeken ervaringsdeskundigen in het kader van ons studentenambassadeursprogramma schoolklassen en colleges om te vertellen over hun tijd in Duitsland.

Tevens geven wij gericht informatie over de beurzen van de DAAD voor studenten en promovendi die in Duitsland gaan studeren of onderzoek doen. 

Overige functies van de Duitslanddesk zijn het stimuleren van samenwerking tussen Nederlandse en Duitse onderwijsinstellingen en het uitvoeren van mobiliteitsonderzoek.

De Duitslanddesk bestaat uit Britta Bendieck, Henning Radke en Marieke Hökberg. Meer over ons. Er zijn regelmatig stageplekken beschikbaar bij de Desk.


top