Foto: Bianca Schrijver (studeerde in Göttingen)
Foto: Bianca Schrijver (studeerde in Göttingen)

Alumni

Hieronder vind je een overzicht van de studenten en onderzoekers die in het verleden een DIA-Stipendium hebben ontvangen. Klik op de links voor meer informatie over hen.

Toekenningen zomersemester 2020: 

Merel van Blokland heeft als onderdeel van haar bachelor International Business and Management aan de Hogeschool van Amsterdam in het studiejaar 2019/2020 Business Administration aan de Hochschule für Wirtschaft und Recht Berlin gestudeerd. Lees hier over haar ervaringen en kom meer te weten over Merel op haar LinkedIn-profiel.

Iris Bouman, bachelorstudent Muziek (zang) aan het Utrechts Conservatorium, heeft in het zomersemester 2020 gestudeerd aan de Hochschule für Musik und Theater in Leipzig. 

Lasse Kos heeft na zijn bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit van Amsterdam de master Global Studies gedaan, waarvaan één jaar aan de Universität Leipzig. Lees hier over zijn ervaringen daar.

Christina Oudakker heeft na haar studie Ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden Unternehmensrestrukturierung aan de Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg gestudeerd. Lees hier over haar ervaringen en kom meer te weten over Christina op haar LinkedIn-profiel.

Flavie Rometsch, masterstudent Ruimtevaarttechniek en BioRobotica aan de Technische Universiteit Delft, heeft in het zomersemester 2020 onderzoek gedaan aan het Europese Astronautencentrum in Keulen. Meer over Flavie kun je lezen op haar LinkedIn-profiel

Lisanne Sellies, masterstudent Physical Chemistry aan de Radboud Universiteit Nijmegen, heeft in het zomersemester 2020 onderzoek gedaan op het gebied van scanning probe microscopy aan de Universität Regensburg. Meer over Lisanne kun je lezen op haar LinkedIn-profiel

Waldo Swart, masterstudent Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam, heeft in het zomersemester 2020 gestudeerd aan de Freie Universität Berlin. Lees hier over zijn ervaringen.

Toekenningen wintersemester 2019/2020:

Soraya Arou-Gouya heeft tijdens haar bachelor Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam in het wintersemester 2019/2020 aan de Freie Universität Berlin gestudeerd. Meer over Soraya kun je lezen op haar LinkedIn-profiel.

David de Bakker, bachelorstudent European Studies aan de Haagse Hogeschool, heeft als onderdeel van zijn opleiding in het wintersemester 2019/2020 Business Administration aan de Technische Hochschule Neurenberg gestudeerd.

Laurens Beck, bachelorstudent Business IT & Management aan de Hogeschool van Amsterdam, studeerde in het wintersemester 2019/2020 Business Analytics aan de Hochschule der Medien in Stuttgart.

Marco Bergen heeft als onderdeel van de double degree International Business and Management Studies aan de Hogeschool van Amsterdam een jaar aan de Hochschule für Wirtschaft und Recht Berlin gestudeerd.

Lisa Coviello heeft tijdens haar bachelor Communication & Multimedia Design aan de Hogeschool Utrecht in het wintersemester 2019/2020 Film & Media aan de Hochschule für Angewandte Wissenschaften Hamburg gestudeerd.

Okan Dogan, bachelorstudent Creative Business Management aan de Breda University of Applied Sciences, studeerde in het wintersemester 2019/2020 Marketing & Business aan de Cologne Business School.

Evelyn Ederveen heeft tijdens haar master Privaatrechtelijke Rechtspraktijk aan de Universiteit van Amsterdam in het wintersemester 2019/2020 aan de Bucerius Law School Hamburg gestudeerd. Meer over Evelyn kun je lezen op haar LinkedIn-profiel.

Jana Elbrecht is na haar bachelor Liberal Arts & Sciences aan de Universiteit Utrecht in het wintersemester 2019/2020 begonnen aan de master International Affairs aan de Hertie School of Governance in Berlijn.

Miriam Elean, bachelorstudent International Business and Languages aan de Hogeschool Rotterdam, studeerde in het wintersemester 2019/2020 Betriebswirtschaftslehre aan de Hochschule für Technik und Wirtschaft Berlin. Meer over Miriam kun je lezen op haar LinkedIn-profiel.

Arman Erol heeft tijdens zijn bachelor Geneeskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam in het wintersemester 2019/2020 aan de Ludwig Maximilians-Universität München gestudeerd. Meer over Arman kun je lezen op zijn LinkedIn-profiel.

Chris Flinterman, masterstudent Literary Studies met specialisatie moderne Duitse letterkunde aan de Universiteit Leiden, studeerde in het wintersemester 2019/2020 Germanistik aan de Westfälische Wilhelms-Universität in Münster. Meer over Chris zijn belevenissen in Münster kun je lezen op zijn blog of op zijn LinkedIn-profiel. 

Laura Franssen, masterstudent aan de Radboud Universiteit Nijmegen, heeft als deel van de joint degree-master Nederland-Duitsland-Studies in het wintersemester 2019/2020 aan de Westfälische Wilhelm-Universität Münster gestudeerd.

Ümit Gögcebulak heeft als onderdeel van zijn master Drug Discovery and Safety aan de Vrije Universiteit een onderzoeksstage Virologie gedaan aan het Heinrich-Pette-Institut in Hamburg.

Vincent Gorter, bachelorstudent Journalistiek aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle, studeerde in het wintersemester 2019/2020 Journalism & Communication Management aan de Hochschule der Medien Stuttgart.

Olaf de Graaff heeft tijdens zijn bachelor Wiskunde aan de Universiteit Utrecht in het wintersemester 2019/2020 Informatica aan de Universität Leipzig gestudeerd. Meer over Olaf kun je lezen op zijn LinkedIn-profiel.

Vincent van der Heiden is na zijn bachelor Aardwetenschappen aan de Universiteit Utrecht in het wintersemester 2019/2020 begonnen met de master Geofysica aan de Karlsruher Institut für Technologie.

Rik Hoogendoorn, bachelorstudent Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de Technische Universiteit Delft, studeerde in het wintersemester 2019/2020 Air Traffic Management & Logistics aan de Technische Universität Dresden. Meer over Rik kun je lezen op zijn LinkedIn-profiel.

Savannah ter Horst heeft als onderdeel van de bachelor Duitse taal en cultuur aan de Universiteit Leiden in het wintersemester 2019/2020 Sprach- und Literaturwissenschaft aan de Humboldt-Universität zu Berlin gestudeerd. Meer over Savannah kun je lezen op haar LinkedIn-profiel.

Gerben Hospers, masterstudent Ancient Studies aan de Universiteit Utrecht, studeerde in het wintersemester 2019/2020 Alte Geschichte aan de Ludwig-Maximilians-Universität München. Meer over Gerben kun je lezen op zijn LinkedIn-profiel.

Jesler van Houdt, bachelorstudent aan de Universiteit Maastricht heeft als onderdeel van de studie Liberal Arts & Sciences in het wintersemester 2019/2020 aan de Albert-Ludwigs-Universität Freiburg gestudeerd. Meer over Jesler kun je lezen op haar blog en LinkedIn-profiel.

Maarten Hugenholtz heeft tijdens zijn bachelor Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft in het  wintersemester 2019/2020 Maschinenwesen aan de Technische Universität München gestudeerd.

Donovan Isaac Janwarin, bachelorstudent Integrale Veiligheidskunde aan de Saxion Hogeschool Deventer, studeerde in het wintersemester 2019/2020 International Security Management aan de Hochschule für Wirtschaft und Recht Berlin.

Claire Joskin, masterstudent aan de Radboud Universiteit Nijmegen, heeft als deel van de joint degree-master Nederland-Duitsland-Studies in het wintersemester 2019/2020 aan de Westfälische Wilhelm-Universität Münster gestudeerd.

Sherane Kabenda heeft tijdens haar bachelor International Business Management aan de Hogeschool Rotterdam in het wintersemester 2019/2020 Business Administration gestudeerd aan de Frankfurt University of Applied Sciences.

Jessy Lee Kemmers, masterstudent Complex Systems Engineering & Management aan de Technische Universiteit Delft, studeerde in het wintersemester 2019/2020 Management & Technology aan de Technische Universität München. Meer over Jessy Lee kun je lezen op haar LinkedIn-profiel.

David Korsuize heeft na de master Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam in het wintersemester 2019 drie maanden voorbereidend promotieonderzoek gedaan in het Hauptstaatsarchiv Weimar.

Rachel van der Kroon, masterstudent aan de Radboud Universiteit Nijmegen, heeft als deel van de joint degree-master Nederland-Duitsland-Studies in het wintersemester 2019/2020 aan de Westfälische Wilhelm-Universität Münster gestudeerd. Meer over Rachel kun je lezen op haar LinkedIn-profiel.

Mattia van der Laan is na de bachelor Internationale Betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen begonnen met de master Environmental Governance aan de Albert-Ludwig-Universität Freiburg. Meer over Mattia kun je lezen op haar LinkedIn-profiel.

Luka Laeven, bachelorstudent Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam, studeerde in het wintersemester 2019/2020 Sociale Wetenschappen aan de Georg-August-Universität in Göttingen.

Eeva Langeveld is na de bachelor Liberal Arts & Sciences aan de Universiteit van Amsterdam begonnen met de master National & Transnational Studies aan de Westfälische Wilhelm-Universität Münster.

Amélia van der Leij heeft als onderdeel van de bachelor Europese Talen en Culturen aan de Rijksuniversiteit Groningen in het wintersemester 2019/2020 Germanistik gestudeerd aan de Julius-Maximilians-Universität Würzburg.

Joeri Lesterhuis, bachelorstudent Sociaal Juridische Dienstverlening aan de Hogeschool Utrecht, heeft in het wintersemester 2019/2020 gestudeerd aan de SRH Hochschule Heidelberg.

Francisco Lopez heeft tijdens de Bachelor International Studies aan Universiteit Leiden het wintersemester 2019/2020 Politikwissenschaft aan de Universität Mannheim gestudeerd. Meer over Francisco zijn belevenissen in Mannheim kun je lezen op zijn blog of LinkedIn-profiel.

Hendrik Pormes, masterstudent aan de Technische Universiteit Delft, is als deel van de double degree Applied Geophysics in het wintersemester 2019/2020 begonnen op de Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen.

Gizem Selvi, heeft als onderdeel van de Bachelor International Business and Languages aan de Hogeschool Utrecht in het wintersemester 2019/2020 aan de Hochschule für Angewandte Wissenschaften in Hamburg gestudeerd.

Luuk Suurmeijer is na zijn bachelor Taalwetenschap aan de Universiteit Leiden in het wintersemester 2019/2020 begonnen met de master Language Science and Technology aan de Universität des Saarlandes.

Theo Warnier, bachelorstudent Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam, heeft in het wintersemester 2019/2020 gestudeerd aan de Freie Universität Berlin.

Sabine Wolsink, masterstudent Literary Studies aan de Radboud Universiteit Nijmegen, volgde in het wintersemester 2019/2020 vakken op het gebied van letterkunde, geschiedenis en teologie aan de Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg. Meer over Sabine kun je lezen op haar LinkedIn-profiel.

Toekenningen zomersemester 2019:

Stephan van Alphen, bachelorstudent Duitse taal en cultuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen, heeft in het zomersemester 2019 Germanistiek aan de Universität zu Köln gestudeerd en onderzoek gedaan naar Limburgse dialecten in de grensregio van Venlo. Meer over Stephan kun je lezen op zijn Linkedin-profiel.

Dirk Arents, masterstudent Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen, studeerede in het zomersemester 2019 Duits Recht aan de Westfälische Wilhelms-Universität Münster. 

Ilse Bakker heeft tijdens haar bachelor Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Arnhem in het zomersemester 2019 Advertising & Publishing aan de Hochschule der Medien in Stuttgart gestudeerd.

Miranda Bakker, bachelorstudent Duitse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht, studeerde in het zomersemester 2019 aan de Universität Mannheim. Meer over Miranda kun je lezen op haar LinkedIn-profiel.

Hasnaa Beni Driss, masterstudent Privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam, heeft in het zomersemester 2019 Rechtsgeleerdheid aan de Humboldt-Universität zu Berlin gestudeerd en vakken in sociologie en filosofie gevolgd.

Corinna Börner heeft als onderdeel van haar master Neurowetenschappen aan de Universiteit Utrecht  een onderzoeksstage gedaan aan het Neuro-Kopf-Zentrum  van de Technische Universität München.

Angelique Brand heeft als onderdeel van haar bachelor Lerarenopleiding Duits aan de Hogeschool Rotterdam in het zomersemester 2019 gestudeerd aan de Friedrich-Schiller-Universität Jena.

Joia Buning heeft na haar bachelor Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam de Master of International Affairs aan de Hertie School of Governance in Berlijn gedaan en ontving hier in het zomersemester 2019 het DIA-Stipendium voor. Meer over Joia kun je lezen op haar Linkedin-profiel.

Willemijn van de Geest, bachelorstudent Dier- en Veehouderij aan de Aeres Hogeschool Dronten, studeerde in het zomersemester 2019 Landwirtschaft aan de Hochschule Osnabrück.

Anne Jonker heeft als onderdeel van haar  master Innovation Sciences aan de Technische Universiteit Eindhoven in het zomersemester 2019 aan de Technische Universität München vakken op het gebied van energie, economie en milieu gevolgd. Meer over Anne kun je lezen op haar Linkedin-profiel.

Harwinder Kaur, bachelorstudent Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden, studeerde in het zomersemester 2019 Rechtswissenschaft aan de Universität Hamburg.

Emma Kraaivanger is na haar bachelor Duitse taal en cultuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen in het zomersemester begonnen aan de master Literaturvermittlung in den Medien aan de Philipps-Universität Marburg.

Frédérique Lipsch, masterstudent Notarieel Recht aan de Universiteit Leiden, studeerde in het zomersemester 2019 aan de Ruprechts-Karls-Universität Heidelberg.

Giulia Mesicek, masterstudent aan de Radboud Universiteit Nijmegen, heeft als deel van de joint degree-master Nederland-Duitsland-Studies in het zomersemester 2019 aan de Westfälische Wilhelms-Universität gestudeerd. Meer over Giulia kun je lezen op haar Linkedin-profiel.

Kyra Nelissen, heeft als onderdeel van haar bachelor Lerarenopleiding Duits aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in het zomersemester 2019 Germanistik im Kulturvergleich gestudeerd aan de Ruprecht-Karl-Universität Heidelberg.    

Samuël Sewdien heeft als onderdeel van zijn bachelor Lerarenopleiding Duits aan de Hogeschool Rotterdam in het zomersemester 2019 aan de Friedrich-Schiller-Universität in Jena gestudeerd. Meer over Samuël kun je lezen op zijn Linkedin-profiel.

Michiel Smit, bachelorstudent International Facility Management aan de Hanzehogeschool Groningen, heeft in het zomersemester 2019 vakken op het gebied van economie, business en marketing gevolgd aan de Duale Hochschule Baden-Württemberg in Stuttgart.

Sophie Stalpers, masterstudent Operations Management en Logistics aan de Technische Universiteit Eindhoven, studeerede in het zomersemester 2019 Wirtschaftsingenieurwesen aan de Technische Universität Berlin.

Marco van der Veen, bachelorstudent Mechanical Engineering aan de Fontys Hogeschool Venlo, studeerede in het zomersemester 2019 Environmental Civil Engineering aan de Beuth Hochschule für Technik in Berlijn.

Dennis van Wijngaarden, bachelorstudent Duitse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, heeft in het zomersemester 2019 Deutsche Philologie aan de Freie Universität Berlin gestudeerd.

Toekenningen wintersemester 2018/2019:

Marleen Beentjes, masterstudent Biotechnologie aan de Wageningen University, studeerde Industrielle Biotechnologie aan de Technische Universität München tijdens het wintersemester 2018/2019.

Rosalie Blomaard, masterstudent aan de Radboud Universiteit Nijmegen heeft als deel van de joint degree Nederland-Duitslandstudies in het wintersemester 2018/2019 aan de Westfälische Wilhelms-Universität Münster gestudeerd.

Nina de Boer, masterstudent Staats- en Bestuursrecht aan de Universiteit Utrecht, heeft in het wintersemester 2018/2019 Rechtsgeleerdheid en Geschiedenis gestudeerd aan de Ludwig-Maximilians-Universität in München.

Pauline Cuperus, masterstudent Klinische Taalwetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen, heeft in het wintersemester 2018/2019 vakken gevolgd aan de Universität Potsdam.

Jim Diemel heeft na zijn bachelor Sportkunde aan de Fontys Hogeschool Eindhoven een master International Sport & Event Management aan de University of Applied Sciences Europe in Berlijn gedaan.

Eva Dol, bachelorstudent Logistiek aan de Hogeschool Rotterdam, heeft in het wintersemester 2018/2019 vakken gevolgd aan de Hochschule Neu-Ulm.

Tim Donders, masterstudent Plasma Physics and Radiation Technology aan de TU Eindhoven, heeft in het wintersemester 2018/2019 Dusty Plasma Physics aan de Christian-Albrechts Universität Kiel gestudeerd.

Sina Mai Holthuijsen, bachelorstudent Marketing aan de Fontys Hogeschool Venlo, studeerde in het wintersemester 2018/2019 Marketing und Digitale Medien aan de Fachhochschule für Ökonomie und Marketing in Düsseldorf.

Sanne Houtenbos heeft na haar bachelor Beweginswetenschappen aan de Vrije Universiteit de master Clinical Exercise Science aan de Universität Potsdam gevolgd.

Foeke IJntema heeft na zijn bachelor European Stuies aan de NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden een master Management aan de Frankfurt School of Finance and Management gedaan.

Maike Jansen heeft als onderdeel van de double degree research master Political Science een jaar aan de Universität zu Köln gestudeerd.

Denise de Jong, bachelorstudent International Business and Languages aan de Hogeschool Rotterdam, heeft in het wintersemester 2018/2019 Technik und Wirtschaft aan de HTW Berlin gestudeerd.

Aleyna Karauguz, bachelorstudent Bedrijfskunde aan de HZ University of Applied Sciences, heeft in het wintersemester 2018/2019 Business aan de Duale Hochschule Baden-Württemberg in Mosbach gestudeerd.

Renate de Kok, bachelorstudent Industrieel Ontwerp aan de Hogeschool Windesheim, heeft in het het wintersemester 2018/2019 vakken aan de Hochschule Osnabrück gevolgd.

Bente Kruijer heeft na haar bachelor Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam de master Interdisziplinäre Kultur- und Religionswissenschaft aan de Humboldt Universität zu Berlin gevolgd.

Maarten Lemstra heeft na zijn bachelor Internationale Betrekkingen en Internationale Organisaties aan de Rijksuniversiteit Groningen de master Politik und Verwaltungswissenschaft aan de Universität Konstanz gevolgd.

Jeroen Linssen heeft tijdens zijn joint degree-master Nederland-Duitsland Studies niet alleen aan de Radboud Universiteit Nijmegen, maar ook aan de Westfälische Wilhelms-Universität te Münster gestudeerd.

Sid Maibach heeft na zijn dubbele bachelor Wiskunde en Natuurkunde aan de Universiteit Leiden de master Wiskunde aan de Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn gedaan.

Max Martens heeft voor zijn joint degree-master Nederland Duitsland Studies een jaar aan de Westfälische Wilhelms-Universität in Münster gestudeerd,

Giorgi Miminoshvili heeft voor zijn scriptie voor de bachelor Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam onderzoek gedaan aan het Schwules Museum in Berlijn.

Lars Mosterd heeft tijdens zijn master Complex Systems Engineering and Management aan de TU Delft een half jaar Business & IT aan de Technische Universität München gestudeerd.

Ihab Mouhib, bachelorstudent International Business and Languages aan de Hogeschool Rotterdam, heeft in het wintersemester 2018/2019 International Business aan de Fachhochschule Bielefeld gestudeerd.

Emmy Nellissen, masterstudent Culturele Antropologie aande Universiteit Utrecht, heeft in het wintersemester 2018/2019 aan de Universität Heidelberg onderozken gedaan naar populisme en politieke jongerenpartijen.

Aniek Padmos heeft tijdens haar dubbele bachelor Kunstgeschiedenis en Europese Studies in het Wintersemester 2018/2019 vakken gevolgd aan de Kulturwissenschaftliche Fakultät van de Humboldt Universität zu Berlin.

André Pinas, bachelorstudent Built Environment aan de Hogeschool van Amsterdam, heeft in het wintersemester 2018/2019 Architektur gestudeerd aan de Beuth Hochschule für Technik in Berlijn.

Durkje Salman heeft tijdens haar bachelor Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam een halfjaar Geschichte aan de Humboldt Universität zu Berlin gestudeerd.

Gemma van der Voort is na haar bachelor Life Science and Technology aan de Universiteit Leiden en de TU Delft in het wintersemester 2018/2019 met haar master Life Science Informatics aan de Universität Bonn en de RWTH Aachen begonnen.

Matthijs Vos, student Toegepaste Psychologie aan de Fontys Hogeschool Eindhoven, heeft in het wintersemester 2018/2019 Angewandte Psychologie aan de SRH Hochschule Heidelberg gestudeerd.

Nina Wendel is na haar bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit van Amsterdam de master Intercultural Conflict Management aan de Alice Solomon University in Berlijn gaan studeren.

Daan Wierdsma, bachelorstudent Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam, heeft in het wintersemester 2018/2019 een uitwisseling naar de Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg gedaan.

Laura Wondolleck, student van de research master Sociology of Culture, Media and the Arts aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, studeerde in het wintersemester 2018/2019 Medien und Politische Kommunikation aan de Freie Universität Berlin.

Nuray Yildiz, student Psychologie aan de Universiteit Leiden, heeft in het wintersemester 2018/2019 Psychologie aan de Freie Universität Berlin gestudeerd.

Thijs de Zee, student Europese Talen en Culturen aan de Rijksuniversiteit Groningen, studeerde in het wintersemester 2018/2019 Neuere und Neueste Geschichte aan de Universität Hamburg.

Toekenningen zomersemester 2018:

Astrid Arnts, bachelorstudent Lerarenopleiding Duits aan de Fontys Hogeschool in Tilburg, studeerde Deutsches Lehramt (Erziehungswissenschaften) tijdens het zomersemester 2018 aan de Universität zu Köln.

Casper Bouwmeester, bachelorstudent European Studies aan de Haagse Hogeschool, studeerde tijdens het zomersemester 2018 aan de Universität Leipzig Politicologie gestudeerd.

Daphne de Bruin, bachelorstudent Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen aan de Wageningen University, studeerde Management tijdens het zomersemester 2018 aan de Universität München. Meer over Daphne kun je lezen op haar Linkedin-profiel.

Karel van Doesburg, masterstudent Computer Science aan de Technische Universiteit Delft, studeerde tijdens het zomersemester 2018 aan de Technische Universität Berlin.

Hilco Elshout, bachelorstudent Duitse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht, studeerde Nederland-Duitsland-Studies tijdens het zomersemester 2018 aan de Westfälische Wilhelms-Universität Münster. Meer over Hilco kun je lezen op zijn Linkedin-profiel en lees over zijn ervaringen in Duitsland op de website van zijn studie

Denise Enthoven, masterstudent Biologie aan de Wageningen University, studeerde tijdens het zomersemester 2018 aan de Albert-Ludwigs-Universität Freiburg.

Joosje Goedhart, masterstudent Econometrie aan de Universiteit van Amsterdam, studeerde Kunstmatige Intelligentie tijdens het zomersemester 2018 aan de Freie Universität Berlin.

Fayrouz Gomaa, bachelorstudent Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht, studeerde tijdens het zomersemester 2018 aan de Humboldt-Universität zu Berlin.

Aram de Haas, masterstudent Infectie en Immuniteit, deed onderzoek naar Astro Microbiologie tijdens het zomersemester 2018 aan de Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt Köln. Meer over Aram kun je lezen op zijn Linkedin-profiel.

Pam Hajer, bachelorstudent Lerarenopleiding Duits aan de Hogeschool Rotterdam, studeerde Germanistik tijdens het zomersemester 2018 aan de Universität Hildesheim.

Claire Heeren, bachelorstudent Lerarenopleiding Duits aan de Fontys Hogeschool Tilburg, studeerde Germanistik tijdens het zomersemester 2018 aan de Technische Universität Dortmund.

Vivien Hulsebosch, bachelorstudent Tourism Management aan de Hogeschool InHolland Diemen, studeerde Business Management tijdens het zomersemester 2018 aan de Hochschule Mainz.

Joost Ingen-Housz, bachelorstudent Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam, studeerde tijdens het zomersemester 2018 aan de Freie Universität Berlin.

Rowena Kat, bachelorstudent Duitse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, studeerde tijdens het zomersemester 2018 aan de Universität zu Köln.

Erika Kooistra, bachelorstudent Duitse taal en cultuur & Franse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht, studeerde Deutsch als Fremdsprache tijdens het zomersemester 2018 aan de Universität Leipzig.

Nora van Kooten, masterstudent aan de Rijksuniversiteit Groningen, studeerde als deel van de joint degree Euroculture tijdens het zomersemester 2018 aan de Georg-August-Universität Göttingen.

Marijn Kuipers, bachelorstudent European Studies aan de De Haagse Hogeschool, studeerde Wirtschaft und Gesundheit tijdens het zomersemester 2018 aan de Fachhochschule Bielefeld.

Reamon Langerwerf, bachelorstudent Biosystems Engineering aan de Wageningen University, studeerde Integrated Natural Resource Management tijdens het zomersemester 2018 aan de Humboldt-Universität zu Berlin.

Pleun Leijten, masterstudent aan de Radboud Universiteit Nijmegen studeerde als deel van de joint degree Nederland-Duitsland-Studies tijdens het zomersemester 2018 aan de Westfälische Wilhelms-Universität Münster.

Teun Ligtvoet, bachelorstudent Leraaropleiding Duits aan de Fontys Hogeschool Tilburg, studeerde Deutsch als Fremdsprache tijdens het zomersemester 2018 aan de Universität Leipzig.

Femke Lommelaars, bachelorstudent Natuurwetenschappen aan de Universiteit Maastricht, deed onderzoek tijdens het zomersemester 2018 aan de Leibniz-Forschungsinstitut für Molekulare Pharmakologie in Berlijn.

David Mooij, bachelorstudent Duitse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht, studeerde tijdens het zomersemester 2018 aan de Ludwig-Maximilians-Universität München. Meer over David kun je lezen op zijn Linkedin-profiel.

Lisa Scheffers, bachelorstudent Management & Organisatie aan de De Haagse Hogeschool, studeerde Business Administration tijdens het zomersemester 2018 aan de Fachhochschule Bielefeld.

Vicky Seveke, masterstudent Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen, studeerde tijdens het zomersemester 2018 aan de Westfälische Wilhelms-Universität Münster.

Max Uijtewaal, bachelorstudent Economie aan de Wageningen Universiteit, studeerde Bedrijfskunde tijdens het zomersemester 2018 aan de Technische Universität München.

Yana Visscher, bachelorstudent Duitse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, studeerde tijdens het zomersemester 2018 aan de Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn.

Laura Vollebregt, masterstudent aan de Radboud Universiteit Nijmegen studeerde als deel van de joint degree Nederland-Duitsland-Studies tijdens het zomersemester 2018 aan de Westfälische Wilhelms-Universität Münster.

 

Toekenningen wintersemester 2017/2018:

Gözde Nur Akarsu, bachelorstudent Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit van Amsterdam, heeft in het Wintersemester 2017/2018 aan de Humboldt-Universität zu Berlin gestudeerd.

Margot van Aken, masterstudent Applied Mathematics aan de Technische Universiteit Delft, heeft in het Wintersemester 2017/2018 aan de Technische Universität Berlin gestudeerd.

Pieter Broos is na zijn studie aan de Aeres Hogeschool Dronten in het Wintersemester 2017/2018 begonnen aan zijn master Agriculture and food economics aan de Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn. Meer over Pieter vind je op zijn LinkedIn-profiel.

Cathelijne Bruining, bachelorstudent Griekse en Latijnse taal en cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen, heeft in het Wintersemester 2017/2018 aan de Westfälische Wilhelms-Universität Münster gestudeerd. 

Eva van der Burgt, bachelorstudent Levensmiddelentechnologie aan de Wageningen University, heeft in het Wintersemester 2017/2018 de minor Brauwesen (brouwtechniek) gedaan aan de Technische Universität Berlin. Meer over Eva vind je op haar LinkedIn-profiel.

Bastiaan Cnossen is na zijn studie aan de Universiteit van Amsterdam in het Wintersemester 2017/2018 begonnen aan zijn master Wiskunde aan de Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn. Meer over Bastiaan vind je op zijn LinkedIn-profiel.

Ouafa Dahri, masterstudent Biofabrication aan de Universiteit Utrecht, heeft in het Wintersemester 2017/2018 onderzoek gedaan aan de Julius-Maximilians-Universität in Würzburg

Arif Dede, bachelorstudent Techniek aan de Hogeschool van Amsterdam, heeft in het Wintersemester 2017/2018 aan de Fachhochschule Frankfurt am Main gestudeerd.

Annelotte van Haaster, bachelorstudent Human Resource Management aan de Hogeschool Leiden, heeft in het Wintersemester 2017/2018 aan de Hochschule für Wirtschaft und Recht Berlin gestudeerd.

Emely Henderiks is na haar studie aan de Radboud Universiteit Nijmegen in het Wintersemester 2017/2018 begonnen aan haar master Duits als vreemde/tweede taal aan de Friedrich-Schiller-Universität Jena.

Sven Hoogeland is na zijn studie aan de Hogeschool Windesheim Almere in het Wintersemester 2017/2018 begonnen aan zijn master International Management aan de SRH Hochschule Berlin. Meer over Sven vind je op zijn LinkedIn-profiel. Volg zijn activiteiten in Berlijn via deze link.

Cindy Klootwijk, bachelorstudent Facility Management aan de Hogeschool Rotterdam, heeft in het Wintersemester 2017/2018 aan de Hochschule für Technik und Wirtschaft Berlin gestudeerd.

Guus Mulder, masterstudent Technische Natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, heeft in het Wintersemester 2017/2018 onderzoek gedaan aan het Fraunhofer-Institut für Organische Elektronik, Elektronenstrahl- und Plasmatechnik in Dresden. Meer over Guus vind je op zijn LinkedIn-profiel.

Elena Naumoska, bachelorstudent aan de Avans Hogeschool Breda heeft als deel van de Double Degree International Business and Management Studies (IBMS) in het Wintersemester 2017/2018 aan de Hochschule Reutlingen gestudeerd.

Marijn Nohlmans, masterstudent Filosofie en Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam, heeft in het Wintersemester 2017/2018 aan de Freie Universität Berlin gestudeerd.

Daan Olthoff, student bij de research master History aan de Universiteit Utrecht, heeft in het Wintersemester 2017/2018 aan de Ludwig-Maximilians-Universität München gestudeerd. Meer over Daan vind je op zijn LinkedIn-profiel.

Sjoerd van de Pas, bachelorstudent European Studies aan de De Haagse Hogeschool, heeft in het Wintersemester 2017/2018 Politikwissenschaften aan de Universität Leipzig gestudeerd. Meer over Sjoerd vind je op zijn LinkedIn-profiel.

Britt Pellegrom, bachelorstudent Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden, heeft in het Wintersemester 2017/2018 aan de Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg gestudeerd.

Luuc Ritmeester, masterstudent History (Research Master) aan de Universiteit Utrecht, heeft in het Wintersemester 2017/2018 aan de Freie Universität Berlin gestudeerd.

Anne Louise Schotel, PhD-student Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam, heeft in het Wintersemester 2017/2018 onderzoek gedaan aan het Max Planck Institut für Gesellschaftsforschung. Meer over Anne-Louise vind je op haar LinkedIn-profiel.

Loes Verswijveren, masterstudent aan de Radboud Universiteit Nijmegen heeft als deel van de joint degree Nederland-Duitsland-Studies in het Wintersemester 2017/2018 aan de Westfälische Wilhelms-Universität Münster gestudeerd.

Bram Vlieks is na zijn master Supply Chain Management aan de Tilburg University in het Wintersemester 2017/2018 begonnen aan een master in Automotive Management aan de EBS Universität für Wirtschaft und Recht in Wiesbaden. Meer over Bram vind je op zijn LinkedIn-profiel.

Jurijn Timon de Vos, masterstudent aan de Radboud Universiteit Nijmegen heeft als deel van de joint degree Nederland-Duitslandstudies in het Wintersemester 2017/2018 aan de Westfälische Wilhelms-Universität Münster gestudeerd. Meer over Jurijn Timon vind je op zijn LinkedIn-profiel.

Hilde van der Wal, bachelorstudent Kunsten, Cultuur en Media aan de Rijksuniversiteit Groningen, heeft in het Wintersemester 2017/2018 aan de Freie Universität Berlin gestudeerd.

Sophie Wellen heeft na haar studie aan de Universiteit Maastricht in het Wintersemester 2017/2018 gestudeerd aan de Hertie School of Governance in Berlijn voor haar master International Relations. Meer over Sophie vind je op haar LinkedIn-profiel.

Samet Yilmaz, bachelorstudent Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, heeft in het Wintersemester 2017/2018 aan de Humboldt-Universität zu Berlin gestudeerd.

Ali Yurtseven, bachelorstudent Sociale Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, heeft in het Wintersemester 2017/2018 aan de Humboldt-Universität zu Berlin gestudeerd.

Samira Zekhnini, bachelorstudent Scheikunde aan de Hogeschool van Amsterdam, heeft in het Wintersemester 2017/2018 onderzoek gedaan aan de Humboldt-Universität zu Berlin.

 

Toekenningen zomersemester 2017:

Sophie van den Belt: PhD-student Kindernefrologie aan de UMC Groningen, heeft in het zomersemester 2017 drie maanden onderzoek gedaan bij het Heidelberg University Hospital.
 
Lotte Brandjes: bachelorstudent Duitse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, heeft in het zomersemester 2017 vijf maanden Neuere deutsche Literatur aan de Ludwig-Maximilians-Universität München gestudeerd. Bekijk Lotte's blog "Boeken en Bergen" en haar LinkedIn-profiel.
 
Riande Dekker: masterstudent Scheikunde aan de Universiteit Utrecht, heeft in het zomersemester 2017 vijf maanden onderzoek gedaan op het gebied van experimentele natuurkunde aan de Johannes Gutenberg Universität in Mainz.
 
Anna Feldman: masterstudent Literary Studies aan de Universiteit van Amsterdam, heeft in het zomersemester 2017 vijf maanden onderzoek gedaan op het gebied van Neue deutsche Literatur aan de Universität Hamburg.
 
Jontsje Fennema: bachelorstudent Sociale geografie en planologie aan de Universiteit Utrecht, heeft in het zomersemester 2017 vijf maanden Geowissenschaften aan de Freie Universität Berlin gestudeerd.
 
Willemijn Gerritsen: masterstudent International Humanitarian Action aan de Rijksuniversiteit Groningen, heeft in het zomersemester 2017 vijf maanden aan de Ruhr-Universität Bochum gestudeerd.
 
Evelien Haaksman: ontving in het zomersemester 2017 het DIA-Stipendium als deel van haar master Politik und Verwaltungswissenschaft aan de Universität Konstanz, na haar bachelor Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden.
 
Niels Haasnoot: bachelorstudent Duitse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht, heeft in het zomersemester 2017 vijf maanden Germanistik aan de Westfälische Wilhelms-Universität Münster gestudeerd.
 
Nora Hendriks: bachelorstudent Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, heeft in het zomersemester 2017 vijf maanden Erziehungswissenschaft aan de Freie Universität Berlin gestudeerd.
 
Niek van Hilten: masterstudent Molecular Life Sciences aan de Radboud Universiteit Nijmegen, heeft in het zomersemester 2017 vijf maanden onderzoek gedaan op het gebied van Pharmazeutische Chemie aan de Philipps-Universität Marburg. Meer over Niek vind je op zijn LinkedIn-profiel
 
Aldo Kempen: bachelorstudent Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam, heeft in het zomersemester 2017 vijf maanden Filmwetenschappen en Filosofie aan de Freie Universität Berlin gestudeerd.
 
Eke Kersten: ontving in het zomersemester 2017 het DIA-Stipendium als deel van haar double degree-master European Governance, waarvoor zij vijf maanden Politik- und Verwaltungswissenschaft aan de Universität Konstanz studeerde.
 
Alieke Kleve: bachelorstudent Duitse taal en cultuur en Sociologie aan de Universiteit Utrecht, heeft in het zomersemester 2017 vijf maanden Germanistik aan de Freie Universität Berlin gestudeerd.
 
Bo Koning: bachelorstudent Bos- en Natuurbeheer aan de Hogeschool van Hall Larenstein, heeft in het zomersemester 2017 vijf maanden Forstwirtschaft aan de Hochschule in Rottenburg am Neckar gestudeerd. Meer over Bo vind je op haar LinkedIn-profiel.
 
Gijs Könings: bachelorstudent Geografie, Planologie en Milieu aan de Radboud Universiteit Nijmegen, heeft in het zomersemester 2017 vijf maanden Geographie aan de Humboldt-Universität in Berlijn gestudeerd. 
 
Joyce Kraaijvanger: heeft in het kader van de bachelor Lerarenopleiding Duits aan de Fontys Hogeschool Tilburg in het zomersemester 2017 vijf maanden Germanistik und Kunstwissenschaften en Erziehungswissenschaften aan de Philipps-Universität Marburg gestudeerd. Meer over Joyce vind je op haar LinkedIn-profiel.
 
Anna Krämer ontving in het zomersemester 2017 het DIA-Stipendium als deel van haar master Euroculture: Society, Politics and Culture in a Global Context aan de Georg-August-Universität Göttingen, na haar bachelors Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie en Wijsbegeerte aan de Rijksuniversiteit Groningen. 
 
Kitty Rang: masterstudent Wiskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen, heeft in het zomersemester 2017 vijf maanden Mathematik aan de Freie Universität Berlin gestudeerd.
 
Pauline van Schaik: masterstudent Neurosciences aan de Vrije Universiteit Amsterdam, heeft in het zomersemester 2017 vijf maanden onderzoek gedaan op het gebied van Neuropathologie bij Charité - Universitätsmedizin Berlin.
 
Twan Schoester: bachelorstudent Technische Bedrijfskunde aan de Fontys Hogeschool Eindhoven, heeft in het zomersemester 2017 vijf maanden Mechanical Engineering aan de Beuth Hochschule für Technik Berlin gestudeerd. Meer over Twan vind je op zijn LinkedIn-profiel.
 
Jonathan Slagter: ontving in het zomersemester 2017 het DIA-Stipendium als deel van zijn master Euroculture: Society, Politics and Culture in a Global Context aan de Georg-August-Universität Göttingen, na zijn bachelor Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Meer over Jonathan vind je op zijn LinkedIn-profiel.
 
Eva van Sloten: bachelorstudent Duitse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, heeft in het zomersemester 2017 vijf maanden Deutsche Sprache und Literatur aan de Universität zu Köln gestudeerd.
 
Martine Smit: masterstudent Lerarenopleiding Duits aan de Universiteit Utrecht, heeft in het zomersemester 2017 vijf maanden Deutsch als Fremdsprache aan de Universität Leipzig gestudeerd.
 
Julia Varenkamp: bachelorstudent European Studies aan de De Haagse Hogeschool, heeft in het zomersemester 2017 vijf maanden Business Administration aan de Hochschule für Wirtschaft und Recht Berlin gestudeerd. Meer over Julia vind je op haar LinkedIn-profiel.
 
Miranda Verheij: bachelorstudent Duitse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, heeft in het zomersemester 2017 vijf maanden Germanistik aan de Universität zu Köln gestudeerd. Lees meer over Miranda's verblijf op haar blog.
 
Ward Vleeshouwers: masterstudent Theoretische natuurkunde aan de Universiteit Utrecht, heeft in het zomersemester 2017 vijf maanden Physik aan de Ludwig-Maximilians-Universität München gestudeerd.
 
Jelmer van der Wal: bachelorstudent Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de NHL Hogeschool Leeuwarden, heeft in het zomersemester 2017 vijf maanden Social Work aan de Alice Salomon Hochschule in Berlijn gestudeerd.
 
Stèphanie Zonneveld: bachelorstudent Duitse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, heeft in het zomersemester 2017 vijf maanden Germanistik aan de Universität zu Köln gestudeerd.
 

Toekenningen wintersemester 2016/2017:

Ruben Baakman: masterstudent Filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen, heeft in het wintersemester 2016/2017 vijf maanden Philosophie aan de Humboldt-Universität in Berlijn gestudeerd.

Bas Bartels: is na zijn Bachelor of Music Altviool aan het Conservatorium van Amsterdam in het wintersemester 2016/2017 begonnen aan de Master of Music Altviool aan de Hochschule für Musik in Freiburg im Breisgau. Lees over de ervaringen van Bas.
 
Merrit Beck: masterstudent Brain and Cognitive Sciences aan de Universiteit van Amsterdam, heeft in het wintersemester 2016/2017 vijf maanden onderzoek gedaan op het gebied van Experimentele Neurologie aan de Charité en School of Mind and Brain in Berlijn. Lees over de ervaringen van Merrit.
 
Colette Beukman: is na haar bachelor Internationale betrekkingen aan het Amsterdam University College in het wintersemester 2016/2017 begonnen met de master International Affairs/Public Policy aan de Hertie School of Governance in Berlijn.
 
Dagmar Bosma: bachelorstudent Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam, heeft in het wintersemester 2016/2017 vijf maanden Wijsbegeerte aan de Freie Universität Berlin gestudeerd.
 
Ruurd Bruin: is na zijn bachelor Europese talen en culturen (doeltaal Duits) aan de Rijksuniversiteit Groningen in het wintersemester 2016/2017 begonnen aan de master Germanistik aan de Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg.
 
Stan Cortenbach: masterstudent van de joint degree-studie Nederland-Duitsland-Studies aan de Radboud Universiteit Nijmegen, is in het wintersemester 2016/2017 begonnen aan zijn studiejaar aan de Westfälische Wilhelms-Universität Münster.
 
Lynn Hakkers: bachelorstudent Human Resources Management aan de Hogeschool Utrecht, heeft in het wintersemester 2016/2017 vijf maanden Social Work aan de Alice Salomon Hochschule in Berlijn gestudeerd.
 
Sanne Jacobs: bachelorstudent Nederlandse Moderne Letterkunde aan de Universiteit Utrecht, heeft in het wintersemester 2016/2017 vijf maanden Filmwetenschappen aan de Freie Universität Berlin gestudeerd.
 
Jan Jongeneel: bachelorstudent Communicatie en Multimedia Design aan de Hogeschool Utrecht, heeft in het wintersemester 2016/2017 vijf maanden Interaction and Type design aan de HAW Hamburg gestudeerd. Lees over de ervaringen van Jan.
 
Kishan Kalicharan: masterstudent Toegepaste wiskunde aan de Technische Universiteit Delft, heeft in het wintersemester 2016/2017 vijf maanden Toegepaste wiskunde en informatica aan de TU München gestudeerd.
 
Janna Kamphof: bachelorstudent Taal en Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam, heeft in het wintersemester 2016/2017 vijf maanden Kommunikations- und Medienwissenschaft aan de Universität Leipzig gestudeerd. Bekijk de website van Janna.
 
Bart de Klerk: is na zijn bachelor Wis- en Natuurkunde aan de Universiteit Leiden in het wintersemester 2016/2017 begonnen aan de master Theoretische Natuurkunde aan de Ludwig-Maximilians-Universität in München.
 
Michelle Knobbout: bachelorstudent European Law School aan de Radboud Universiteit Nijmegen, is in het wintersemester 2016/2017 begonnen aan haar studiejaar aan de Freie Universität Berlin.
 
Arthur van der Linden: masterstudent Fiscale Economie aan de Tilburg University, heeft in het wintersemester 2016/2017 vijf maanden Finance Accounting and Taxation (FACT) aan de Freie Universität Berlin gestudeerd.
 
Thomas Menger: heeft na zijn onderzoeksmaster Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam twee maanden zijn promotieonderzoek voorbereid aan de Universität zu Köln. Lees over de ervaringen van Thomas.
 
Alette Mengerink: bachelorstudent Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit Leiden, heeft in het wintersemester 2016/2017 vijf maanden Sociale en Culturele Antropologie aan de Freie Universität Berlin gestudeerd.
 
Mareike Moraal: bachelorstudent International Relations aan het University College Maastricht, heeft in het wintersemester 2016/2017 vijf maanden Governance aan de Universität Freiburg in gestudeerd.
 
Kimberley Reijsmeijer: bachelorstudent European Studies aan de Haagse Hogeschool, heeft in het wintersemester 2016/2017 vijf maanden Business aan de Technische Fachhochschule Brandenburg gestudeerd.
 
Albert Rutten: bachelorstudent Economie aan de Tilburg University, heeft in het wintersemester 2016/2017 vier maanden aan de Universität Mannheim gestudeerd.
 
Ewin Said: bachelorstudent International Business and Languages aan de NHL Hogeschool, heeft in het wintersemester 2016/2017 vijf maanden International Business Administration aan de Fachhochschule Frankfurt Main gestudeerd.
 
Tristan Schouten: is na zijn bachelor Geesteswetenschappen / Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdamin het wintersemester 2016/2017 begonnen aan de master Global Studies / Sociale Wetenschappen aan de Universität Leipzig.
 
Bianca Schrijver: is na haar bachelor Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam in het wintersemester 2016/2017 begonnen aan de master Europese Studies (Euroculture) aan de Universität Göttingen. Lees over de ervaringen van Bianca.
 
Sanne Seegers: bachelorstudent Communication and Multimedia Design aan de Hogeschool Utrecht, heeft in het wintersemester 2016/2017 vijf maanden Kommunikationdesign aan de HTW Berlin gestudeerd.
 
Katrijn Siderius: is na haar bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht in het wintersemester 2016/2017 begonnen aan de master Politics and Public Administration / European Governance aan de Universität Konstanz. Lees over de ervaringen van Katrijn.
 
Stephanie de Smale: PhD-student Mediawetenschappen aan de Universiteit Utrecht, heeft in het wintersemester 2016/2017 drie maanden onderzoek gedaan aan de Humboldt-Universität in Berlijn.
 
Marije Smilde: bachelorstudent Technische Commerciële Textielkunde aan de Saxion Hogeschool, heeft in het wintersemester 2016/2017 vijf maanden Technische Texielkunde aan de Reutlingen University School of Textile and Design gestudeerd.
 
Judith Smits: masterstudent van de joint degree-studie Nederland-Duitsland-Studies aan de Radboud Universiteit Nijmegen, is in het wintersemester 2016/2017 begonnen aan haar studiejaar aan de Westfälische Wilhelms-Universität Münster.
 
Mari van Stokkum: masterstudent Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam, heeft in het wintersemester 2016/2017 vijf maanden Wijsbegeerte aan de Freie Universität Berlin gestudeerd.
 
Daan van Vrede: masterstudent Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft, heeft in het wintersemester 2016/2017 vijf maanden Robotica aan de TU München gestudeerd. Lees over de ervaringen van Daan.
 
Lennart de Vries: masterstudent Neurobiology aan de Universiteit van Amsterdam, heeft in het wintersemester 2016/2017 vijf maanden onderzoek gedaan naar Alzheimer aan het Fraunhofer-Institut in Halle (Saale).
 
Renée Vulto: heeft in het kader van haar researchmaster Musicology aan de Universiteit Utrecht in in het wintersemester 2016/2017 vijf maanden onderzoek gedaan aan het Institut für Musikwissenschaft van de Humboldt-Universität in Berlijn.
 
Femke Waijers: bachelorstudent Analytische chemie aan de Avans Hogeschool Den Bosch, heeft in het wintersemester 2016/2017 vijf maanden onderzoek gedaan op het gebied van Analytische chemie aan de TU Darmstadt.
 
Mieke van Zijl: bachelorstudent Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit Utrecht, heeft in het wintersemester 2016/2017 vijf maanden Stadtplanung en Architektur aan de HafenCity Universität Hamburg gestudeerd.

 

Toekenningen zomersemester 2016:

Richt van Alten: Masterstudent Scheikunde aan de Universiteit Utrecht, heeft in het zomersemester 2016 vijf maanden een onderzoeksstage gedaan aan de LIKAT Institut für Katalyse in Rostock. Lees over de ervaringen van Richt.

Evite Ancarola: Bachelorstudent Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit van Amsterdam, heeft tien maanden Sozial- und Kulturanthropologie aan de Freie Universität Berlin gestudeerd en ontving hiervoor in het zomersemester 2016 vijf maanden een DIA-Stipendium.
 
Jasperina Brouwer: PhD-student Onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, heeft in het zomersemester 2016 drie maanden onderzoek gedaan op het gebied van Onderwijspsychologie aan de Freie Universität Berlin.
 
Steef Denteneer: Bachelorstudent Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven, heeft in het zomersemester 2016 vijf maanden aan de Technische Universität München gestudeerd. Lees over de ervaringen van Steef.
 
Beatrijs Dikker is na de Bachelor of Art aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, begonnen aan de master Kunst im Kontext aan de Universität der Künste in Berlijn en ontving hiervoor in het zomersemester 2016 vijf maanden een DIA-Stipendium.
 
Jasper Dil: Masterstudent Operations Management and Logistics aan de Technische Universiteit Eindhoven, heeft in het zomersemester 2016 vijf maanden aan de Technische Universität München gestudeerd.
 
Stephanca Ezendam: Bachelorstudent Duitse taal en cultuur en Taalwetenschap aan de Universiteit Utrecht, heeft in het zomersemester 2016 vier maanden aan de Universität zu Köln gestudeerd.
 
Iwan Gerbrands: Bachelorstudent Political Science and Sociology aan het Amsterdam University College, heeft in het zomersemester 2016 vier maanden aan het Bards College Berlin gestudeerd.
 
Jeroen Goedhart is na de bachelors Scheikunde en Moleculaire levenswetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen begonnen aan de master Chemistry aan de Freie Universität Berlin en ontving hiervoor in het zomersemester 2016 vijf maanden een DIA-Stipendium.
 
Svenne Groeneweg: Bachelorstudent Internationale Betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen, heeft in het zomersemester 2016 vijf maanden Politieke Wetenschappen aan de Eberhard Karls Universität Tübingen gestudeerd.
 
Merel de Groot: Bachelorstudent Duitse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, heeft in het zomersemester 2016 vijf maanden Duitse literatuur aan de Humboldt-Universität in Berlijn gestudeerd. Lees over de ervaringen van Merel.
 
Davy Haenen: Bachelorstudent Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen aan de Wageningen University, heeft in het zomersemester 2016 vijf maanden Agrarwissenschaften aan de Humboldt-Universität in Berlijn gestudeerd.
 
Daniel Heere: Bachelorstudent Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft, heeft in het zomersemester 2016 vijf maanden Energietechniek en Maschinenwesen aan de Technische Universität München gestudeerd.
 
Hugo van den Hoek: Masterstudent Molecular & Cellular Life Sciences aan de Universiteit Utrecht, heeft in het zomersemester 2016 vijf maanden een onderzoeksstage met nadruk op structuurbiologie aan het Max-Planck-Institut für Biochemie in Martinsried gedaan.
 
Suzanne Immers: Bachelorstudent Duitse taal en cultuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen, heeft in het zomersemester 2016 vier maanden Germanistik aan de Heinrich-Heine-Universität in Düsseldorf gestudeerd.
 
Ceciel Jegers: Masterstudent Neuroscience aan de Universiteit Maastricht, heeft acht maanden onderzoek gedaan naar stem cell biology aan de Ludwig-Maximilians-Universität München en ontving hiervoor in het zomersemester 2016 drie maanden een DIA-Stipendium.
 
Laura van de Kar: Bachelorstudent Levensmiddelentechnologie aan de Wageningen University, heeft in het zomersemester 2016 vier maanden Brouwtechnieken aan de Technische Universität Berlin gestudeerd. Lees over de ervaringen van Laura.
 
Roel Klapwijk: Bachelorstudent Communicatie aan de Fontys Hogeschool, heeft in het zomersemester 2016 vijf maanden Business administration aan de Hochschule Heilbronn gestudeerd. Lees over de ervaringen van Roel.
 
Tim Koch is na zijn bachelor Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie aan de Rijksuniversiteit Groningen begonnen aan de master International Relations: Global Governance and Social Theory aan de Jacobs University en Universität Bremen en ontving hiervoor in het zomersemester 2016 vijf maanden een DIA-Stipendium.
 
Tessa Leferink: Masterstudent Transport, Infrastructuur & Logistiek (TIL) aan de Technische Universiteit Delft, heeft in het zomersemester 2016 vijf maanden Verkeer en Planning aan de Technische Universität Berlin gestudeerd. Lees over de ervaringen van Tessa.
 
Marijke Linderhof: Bachelorstudent Duitse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, heeft in het zomersemester 2016 vier maanden Germanistik aan de Universtität Leipzig gestudeerd.
 
Floor Lintmeijer: Bachelorstudent Duitse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht, heeft in het zomersemester 2016 vier maanden Germanistik aan de Westfälische Wilhelms-Universität in Münster gestudeerd.
 
Mylo Lorenz: Bachelorstudent Internationaal Land en Waterbeheer aan de Wageningen University, heeft in het zomersemester 2016 vier maanden Geographie en Agrarwissenschaften aan de Humboldt-Universität in Berlijn gestudeerd.
 
Jana van Luttikhuizen: Masterstudent Molecular Life Sciences aan de Radboud Universiteit, Nijmegen, heeft in het zomersemester 2016 vijf maanden onderzoek gedaan naar Human Genetics (Functional Genomics) aan de Medizinische Hochschule Hannover.
 
Rogier Mul: Bachelorstudent Duitse taal en cultuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen, heeft in het zomersemester 2016 vijf maanden Philologie aan de Westfälische Wilhelms-Universität in Münster gestudeerd.
 
Manon Oostveen: PhD-student Rechtsgeleerdheid aan het Instituut voor Informatierecht van de Universiteit van Amsterdam, heeft in het zomersemester 2016 drie maanden onderzoek gedaan op het gebied van Rechtsgeleerdheid/Internet en Maatschappij bij het Humboldt Institut für Internet und Gesellschaft in Berlijn.
 
Lisa Plender: Bachelorstudent Communicatie aan de Windesheim Hogeschool, heeft in het zomersemester 2016 vijf maanden Business administration/communication aan de Munich University of Applied Sciences in München gestudeerd.
 
Nathalie Swier: Masterstudent Biomedische wetenschappen aan het LUMC van de Universiteit Leiden, heeft in het zomersemester 2016 drie maanden biomedisch onderzoek gedaan bij het Deutsches Diabetes Zentrum (DDZ) verbonden aan de Heinrich Heine Universität Düsseldorf.
 
Willemke van Vaals: Bachelorstudent European Studies aan de NHL Hogeschool, heeft in het zomersemester 2016 vijf maanden Public Administration aan de Hochschule für Wirtschaft und Recht in Berlijn gestudeerd.
 
Marlon Velvis: Bachelorstudent Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie aan de Universiteit Leiden, heeft in het zomersemester 2016 vijf maanden Sozial- und Kulturanthropologie aan de Freie Universität Berlin gestudeerd.
 
Nick Verbraeken: Bachelorstudent Bedrijfskunde MER aan de Haagse Hogeschool, heeft in het zomersemester 2016 vier maanden International Innovation Management aan de Europäische Fachhochschule (EUFH) in Brühl gestudeerd. Lees over de ervaringen van Nick.
 
Arno Vervloed: Bachelorstudent Bedrijfskunde MER aan de Haagse Hogeschool, heeft in het zomersemester 2016 vier maanden International Innovation Management aan de Europäische Fachhochschule in Brühl gestudeerd. Lees over de ervaringen van Arno.
 
Paulien Vinke: PhD-student Nutrition & Health aan de Wageningen University, heeft in het zomersemester 2016 drie maanden onderzoek gedaan naar nieuwe behandelmethoden voor cachexie (spierverlies) bij chronisch hartfalen aan het Herzzentrum van de Universität Leipzig. Lees over de ervaringen van Paulien.
 
Judith Vlaar: Masterstudent Biomedical sciences aan de Universiteit van Amsterdam, heeft in het zomersemester 2016 vijf maanden onderzoek gedaan op het gebied van biochemie aan het Max Planck Institute for Biochemistry in Martinsried.
 

top