Universität Mainz
Universität Mainz

Hoe vind ik een beurs?

Of je nou voor een volledige studie of voor een uitwisseling naar Duitsland gaat, het is altijd handig om te kijken of er een studiebeurs te krijgen is. Het is heel belangrijk dat je op tijd begint met zoeken naar beursmogelijkheden, zelfs al weet je nog niet helemaal zeker of je echt in Duitsland gaat studeren. Veel beurzen moet je namelijk al ruim van tevoren aanvragen, als je dus pas kort voor studiebegin gaat zoeken, is de kans groot dat je niets meer vindt. Aan te bevelen is minimaal een jaar van tevoren te beginnen met oriënteren.

Het totale aanbod van beurzen voor studenten is erg groot. Wij hebben veel informatie over de beurzen van de DAAD en een overzicht van de belangrijkste beurzen, zowel voor een volledige studie in Duitsland als voor een korter verblijf, maar ook op deze website vind je niet het volledige aanbod aan beschikbare beurzen. Wij raden je aan ook via verschillende beurzenzoekers op internet te zoeken. Zo zijn er de beursopener van WilWeg, een initiatief van Nuffic, en de beurzendatabank van de DAAD.

Ook de website mystipendium.de is een goede hulp bij het vinden van de juiste studiebeurs. Op basis van jouw CV krijg je suggesties voor studiebeurzen die bij jouw persoonlijk profiel aansluiten.


top