Beurzen voor een korter verblijf

Voor een beperkte periode naar Duitsland? Ook hiervoor zijn er verschillende beursopties. Kijk ook bij de beurzen van de DAAD voor onder andere een studiejaar tijdens je master en een zomercursus in Duitsland. Daarnaast kun je via de Beursopener van WilWeg, een initiatief van EP-Nuffic, zoeken naar meer beurzen en fondsen om jouw buitenlandervaring in Duitsland mogelijk te maken.

Duitse beursprogramma's

Baden-Württemberg-STIPENDIUM für Studierende

Je kunt voor deze beurs in aanmerking komen, wanneer je een uitwisseling doet met een universiteit of Fachhochschule in Baden-Württemberg waarmee je Nederlandse onderwijsinstelling een vaste uitwisselingsovereenkomst heeft.

Studiebeurs voor kunstenaars

Deze beurs van de DAAD is bedoeld voor kunst- en architectuurstudenten, die een deel van hun studie (maximaal een jaar) in Duitsland willen doen. Ook pas afgestudeerden kunnen deze beurs aanvragen.

Nederlandse beursprogramma's

DIA-Stipendium

Deze studiebeurs van het Duitsland Instituut Amsterdam is bedoeld voor Nederlandse studenten van het WO en HBO die tussen de 3 en 5 maanden in Duitsland gaan studeren voor uitwisseling of master en voor (aanstaande) promovendi die onderzoek gaan doen in Duitsland. Het DIA-Stipendium kan worden gecombineerd met een Erasmusbeurs, maar niet met andere beurzen. Meer informatie over het DIA-Stipendium.

Erasmusbeurs

Een heel groot deel van de Nederlandse opleidingen biedt de mogelijkheid via het Erasmus-programma van de EU een half jaar of jaar in Duitsland te studeren. Alle studenten die voor de eerste keer aan een Erasmus-uitwisseling deelnemen, hebben recht op een Erasmusbeurs. Meer informatie over de Erasmusbeurs vind je op de website van WilWeg


top