Beurzen voor een korter verblijf

Voor een beperkte periode naar Duitsland? Hiervoor zijn er verschillende beursopties.

DAAD-beurzen

De DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst) verstrekt beurzen voor een studiejaar als onderdeel van je master en onderzoeksverblijven in Duitsland. 

Baden-Württemberg-STIPENDIUM für Studierende

Je kunt voor deze beurs in aanmerking komen, wanneer je een uitwisseling doet met een universiteit of Fachhochschule in Baden-Württemberg waarmee je Nederlandse onderwijsinstelling een vaste uitwisselingsovereenkomst heeft.

Studiebeurs voor kunstenaars

Deze beurs van de DAAD is bedoeld voor kunst- en architectuurstudenten, die een deel van hun studie (maximaal een jaar) in Duitsland willen doen. Ook pas afgestudeerden kunnen deze beurs aanvragen.

Erasmusbeurs

Een heel groot deel van de Nederlandse opleidingen biedt de mogelijkheid via het Erasmus-programma van de EU een half jaar of jaar in Duitsland te studeren. Alle studenten die voor de eerste keer aan een Erasmus-uitwisseling deelnemen, hebben recht op een Erasmusbeurs. Meer informatie over de Erasmusbeurs vind je op de website van WilWeg

Overige beurzen

Daarnaast kun je via de Beursopener van WilWeg en de Stipendiendatenbank van de DAAD zoeken naar meer beurzen en fondsen om jouw buitenlandervaring in Duitsland mogelijk te maken.


top